Maak je eigen webinar studio

Jouw eigen DIY webinar studio maken? Dat kan in 6 handige stappen! Ga zelf aan de slag en maak van die saaie ruimte een echte webinar studio!

Stap 1: De omgeving

Een webinar geven in een drukke ruimte kan behoorlijk lastig zijn. Daarom raden wij aan om het webinar in een aparte ruimte te geven. Waar je niet gestoord kunt worden door je collega’s. Denk er wel aan dat je daar een goede internetverbinding hebt!

Stap 1: De omgeving
 

Stap 2: Creëer een achtergrond

Een drukke of opvallende achtergrond kan de kijker afleiden. Maar een webinar geven tegen een witte achtergrond is behoorlijk saai. Gebruik in plaats daarvan een rol papier uit een fotozaak. Je kunt een standaard voor het papier gebruiken of gewoon knippen en aan de muur plakken. 

Stap 2: Creëer een achtergrond
 

Stap 3: Gebruik studiolichten

Een webinar geven met lampen boven je hoofd, heeft de neiging om vervelende schaduwen op je gezicht te creëren. Schakel de plafondverlichting uit, blokkeer zoveel mogelijk buitenlicht als je kunt en breng je eigen video verlichting binnen. Je hebt geen fancy lampen nodig om goed op beeld te staan. Met 3 goed geplaatste lampen heb je precies de hoeveelheid licht die je nodig hebt.

Stap 3: Gebruik studiolichten
 

Stap 4: Regel het geluid

Een webinar geven in een lege ruimte kan echo en galm veroorzaken. Dit is niet alleen vervelend, maar dit klinkt ook alsof je het webinar in jouw badkamer geeft. Geluiddempende platen helpen, zet meubels in de ruimte of kies voor een ruimte met vloerbedekking. Het doel is om te voorkomen dat geluidsgolven van de muren botsen. 

Stap 4: Regel het geluid
 

Stap 5: Breng jezelf goed in beeld

Maak gebruik van een externe webcam. De hoogte van je camera is erg belangrijk tijdens het webinar. Plaats de webcam op een statief of bevestig deze aan je computer. Let er op dat je niet te veel van onder of van bovenaf in beeld bent.

Stap 5: Breng jezelf goed in beeld
 

Stap 6: Laat je set-up staan

Als je de mogelijkheid hebt, is het beste om je set-up te laten staan! Bij WebinarGeek hebben we ontdekt dat het hebben van een DIY webinar studio voor meer spontaniteit heeft gezorgd en de productie van webinars vereenvoudigd. Zo kunnen we snel op de actualiteit inspelen.

Stap 6: Laat je set-up staan

Nu is het jouw beurt! Maak van die saaie ruimte jouw eigen webinar studio!