5 redenen waarom webinars organiseren werkt voor jouw bedrijf

Door Jaimy - 4 October 2018

Vanuit WebinarGeek zien wij duidelijk het belang van webinars vanuit zakelijk oogpunt. Om deze voordelen ook voor jou inzichtelijk te maken, hebben wij 10 van de belangrijkste redenen waarom webinars waardevol zijn voor elk bedrijf beschreven. Misschien kunnen al deze redenen niet van toepassing zijn op jouw bedrijf maar dat komt omdat er verschillende soorten webinars zijn. In deze blog richten wij ons op de ‘marketing en verkoop’ kant van webinars.
 

Reden 1: Je kan een enorme waarde bieden

Dit is in de eerste plaats een van de belangrijkste redenen dat bedrijven beginnen met het hosten van webinars. Webinars zijn echt uniek: als je een goed webinar host, kun je jouw publiek uren achter elkaar ‘verbonden’ houden en dat is iets wat met gewone video’s niet altijd mogelijk is. En dat is niet het enige, het publiek kan ook vragen stellen en realtime feedback krijgen op vragen en opmerkingen tijdens het live webinar. Je kan dus jouw publiek vragen stellen en de inhoud in realtime afstemmen op jouw doelgroep en ze op die manier nog beter van dienst zijn! Dit verklaart waarom webinars enkele van de hoogst converterende vormen van marketing zijn. 
 

Reden 2: Jij wordt gepositioneerd als een expert in jouw vakgebied

Het is een gratis webinar… lekker belangrijk? Nou, zeker wel! En alleen omdat het 'gratis' is, betekent dat nog niet dat ze niets voor de inhoud die jij biedt willen inruilen. Om een webinar bij te wonen, moet je prospect zich registreren, de datum noteren, tijd reserveren voor het webinar, op het juiste moment verschijnen en je dan een uur van haar tijd geven. Ze doet dit allemaal alleen maar om naar jou te luisteren over een onderwerp waar jij kennis over biedt; dit positioneert jou als een expert in het vakgebied!
 

Reden 3: Je kunt verkopen, zonder ‘hard’ te verkopen

Met de juiste inhoud moeten jouw webinars ervoor zorgen dat je verkoopt kunt doen zonder te hoeven dwingen of doorduwen. Veel bedrijven denken dat zij met het webinar de potentiele klant eerst iets moeten leren en dan verkopen. Terwijl in de werkelijkheid bij de beste webinars het leren en verkopen tegelijk gebeurt! Effectieve webinar-inhoud moet problemen weergeven, bezwaren verdelgen en waarde toevoegen zonder te veel te leren. De inhoud moet je publiek leren WAT je wilt. Het 'wat' is jouw product en tegen de tijd dat jij het aanbod doet, heeft het hele publiek het al gewenst. Dit maakt de verkoop veel natuurlijker en er is geen harde verkoop nodig.
 

Reden 4: Je kunt communiceren met honderden mensen overal ter wereld

Hoe cool is dat?! Je hebt het vermogen om een gesprek met honderden mensen te voeren ... vrijwel, direct via internet. Of je dit nu doet vanuit je kantoor, strandstoel, hangmat of wat en waar dan ook, het kan altijd en overal! Het is geen twijfel dat het hebben van een 1-op-1 persoonlijk gesprek met een prospect de meest effectieve manier is om voor jouw bedrijf nieuwe klanten te genereren. Maar reizen over de hele wereld om 1-op-1 prospect-meetings is toch echt effectiever? Misschien, en misschien wel zeker als je hele grote deals moet sluiten. Maar dat hoeft echt niet altijd. Host je een webinar waarmee je over een periode van 2 uur contact kunt leggen met honderden mensen over de hele wereld.. dan maak je het net zo goed persoonlijk!
 

Reden 5: Webinars houden je publiek betrokken

Webinars zijn speciaal om twee belangrijke redenen. Ten eerste zijn het gebeurtenissen die LIVE plaatsvinden. Als je publiek te laat komt, missen ze een deel ervan. Als ze helemaal niet verschijnen, missen ze alles. Dit is de kracht van schaarste en het is de basis van elke webinar-campagne. Met een video weet de kijker dat ze het kan pauzeren en op elk moment terug kan komen ... dat is niet het geval bij webinars. Je kunt natuurlijk altijd een replay aanbieden, zo zijn je propects niet helemaal verloren. Zorg er wel voor dat zij zich moeten registreren om de replay te ontvangen.

De tweede reden is conversationele betrokkenheid. Met webinars krijgt jouw publiek een stem. Ze kunnen chatten, meningen uitspreken, vragen stellen, vragen beantwoorden en meer. Wanneer iemand vragen stelt en praat over wat hem wordt geleerd, is hij standaard meer gefocust en betrokken!

De volgende 5 redenen vind je in deze blog

Herken jij je nu al in deze redenen? Twijfel dan niet en maak een trial aan en ontdek WebinarGeek 14 dagen gratis!

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!