10 reden waarom webinars waardevol zijn voor elk bedrijf! (deel 2)

Door Jaimy - 8 October 2018

In deel 1 van ‘10 reden waarom webinars waardevol zijn voor elk bedrijf’ hebben wij jullie de eerste 5 redenen gegeven. In deze blog lees je de andere 5 redenen en ontdek je de kracht van het webinar.
 

Reden 6: Je kunt nieuwe leads genereren

Bijna elk bedrijf wordt gedreven door leads. Een bedrijf met meer dan voldoende leads zal het nooit moeilijk vinden om te groeien. Helaas missen de meeste bedrijven hoogwaardige leadgeneratie en webinars zijn een geweldige manier om nieuwe ogen aan te trekken, nieuwe leads te genereren en uiteindelijk nieuwe klanten te converteren. Met webinars wordt een registratie verwacht. Mensen zijn bekend met het indienen van hun naam, e-mail en soms andere informatie om zich te registreren voor een aanstaande webinar. Ze hebben zichzelf gemarkeerd als een hoofdrolspeler die geïnteresseerd is in alles wat je leert, en ze hebben ervoor gekozen om er meer over te horen. Er zijn veel manieren om een webinar te promoten en registraties te stimuleren. Om er maar een paar te noemen, kunt je betaalde advertenties inzetten, je kunt webinars op jouw startpagina weergeven etc. Natuurlijk kun je webinars intern promoten bij je bestaande publiek met e-mails, maar we hebben het vooral over het genereren van nieuwe leads hier, niet over het kwalificeren van bestaande leads.
 

Reden 7: Je kunt nieuwe leads kwalificeren en relaties opbouwen

Er is geen betere manier om een relatie op te bouwen dan door het eerst waarde te geven. Webinars bieden je de mogelijkheid onze leads te leren kennen en te begrijpen waarom zij het product in de eerste plaats waardevol vinden. Met webinars kan jouw publiek jouw naam met gezicht plaatsen. Hiermee kunt je betere persoonlijke relaties opbouwen en realtime gesprekken voeren. Het beste deel is dat het net zo goed met nieuwe leads werkt als met "doorgewinterde" leads. Je kunt voor het eerst echt een goede eerste indruk achterlaten bij mensen die je nog niet kennen!
 

Reden 8: Je kunt gastsprekers uitnodigen en hun publiek betrekken

Wanneer je een branchegerichte of gespecialiseerde gast uitnodigt voor jouw webinar, helpen ze meestal graag hun publiek te betrekken om deelnemers te krijgen. Let op: gewoon omdat ze het meestal graag doen, betekent niet dat het hun taak is. Je kunt niet verwachten dat ze het webinar promoten, dat is jouw taak. Dit is een geweldige manier om jezelf en je bedrijf aan een heel nieuw publiek bloot te stellen, nieuwe leads te genereren en een geweldige eerste indruk achter te laten in het proces. Het inschakelen van een expert in de branche zal je verder positioneren als een expert, aangezien die persoon zijn naam associeert met jouw merk. Het verhoogt de algemene indruk, het aantal registraties en het verspreiden van content.
 

Reden 9: Je kunt webinars voor alles inzetten

In een bedrijf heb je niet altijd maar één focus. En met webinars hoef je ook niet alleen maar 1 focus te hebben. Het inzetten van webinars in jouw bedrijf kan voor zowel externe als interne doeleinden. Voor intern kun je webinars bijvoorbeeld gebruiken om te informeren maar ook om kennis te delen en trainingen te geven. Bedenk dus ook de interne voordelen voor webinars in jouw bedrijf.
 

Reden 10: Je kunt jouw verkoopproces versnellen en sneller een ROI behalen

Als bedrijf zijn het de inkomsten die jouw bedrijf helpen groeien. Bedrijven leven en sterven door cashflow. Dus hoe sneller je een lead in een klant kunt omzetten, hoe beter je zult zijn. Webinars kunnen dit proces echt helpen versnellen. Waarom? Simpelweg omdat ze alle initiële trechter-stappen nemen en ze samenvoegen; ze laten je vertrouwen opbouwen, waarde toevoegen en bezwaren in een korte periode van tijd verdrijven.

Webinars werken dus echt voor bedrijven! Hebben we een reden gemist? Laat het ons dan weten in de comments!

WebinarGeek GRATIS 14 dagen proberen? Dat kan! Klik hier!

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!