3 redenen waarom marketeers vertrouwd zijn met webinars!

Door Jaimy - 13 February 2019

Waarom maken marketeers nou gebruik van webinar? Marketeers zetten webinars in om hun boodschap, voor een zo breed mogelijk publiek, over te brengen. Zij hebben ervaren de effectiviteit ervan te vertrouwen. En met vertrouwen wordt bedoeld vertrouwen op het vermogen of de kracht van iets om resultaten te bereiken.

Het inzetten van educatieve en informatieve webinars helpt jou om jouw autoriteit te versterken. Klantenloyaliteit en productdemonstraties dragen bij aan het opbouwen van vertrouwen van de consument in jouw merk en producten! Maar de vraag is, hoe werkt dit nu eigenlijk? In deze blog lees je waarom marketeers zo vertrouwd zijn met webinars!

 

1. De persoonlijke verbinding

Een oude traditionele verkooppagina werkt tegenwoordig niet meer. Webinars daarin tegen werken op veel persoonlijker niveau. Een beslissing nemen op basis van een verkooptekst op een site gebeurt bijna niet meer. Als mens wil je persoonlijk contact, we nemen beslissingen op betrouwnaarheid van de marketingboodschap.

Wanneer je potentiële klanten jou live zien en jij in realtime antwoord kan geven op hun vragen krijg je hun vertrouwen. Zij kunnen je zien en horen en voelen zich daardoor begrepen.

Omdat jouw publiek echt in contact kan komen met jou, is het bijna alsof je persoonlijk met hen afspreekt.
 

2. Webinars stimuleren relatiemarketing

Merken die zich richten op klantenbehoud en klanttevredenheid zijn meestal succesvoller dan merken die zich volledig richten op verkoop, dat noemt men relatiemarketing. De kunst is om zo te communiceren dat het geen indringende reclame- en voorkoopverhalen bevat. Webinars maken precies dat gemakkelijker.

Met webinars kan je klantenbehoud en tevredenheid stimuleren. Mensen kopen tegenwoordig eerder van iets waar ze persoonlijk mee in contact komen. Hier kunnen artikelen en e-mailcampagnes simpelweg niet tegen op!
 

3. De educatieve waarde

Webinars hebben van nature een educatieve aard, ook wanneer zij gebruikt worden om producten of diensten te promoten. Dat is waarom webinars als betrouwbaar worden gezien. Een webinar biedt een mogelijkheid om het belang van jouw expertise en kennis te demonstreren. En dat in tegenstelling tot andere marketingtools die het publiek vragen deze zonder echt bewijs te accepteren.

Dit voegt geloofwaardigheid toe aan jouw merk en alle producten of diensten die jij te bieden hebt.


Conclusie
Persoonlijke relaties opbouwen en het contact onderhouden is iets wat bedrijven anno 2019 echt moeten doen. Misschien heeft het bedrijfsleven het contact verloren door de introductie van het internet? De plek waar eindeloze advertenties en verkooppagina's de consument elke dag bombarderen en mogelijkheden verkleinen voor het opbouwen van echte relaties.

Webinars zijn dus een veel effectiever alternatief voor traditionele verkooppagina’s. Het zorgt ervoor dat je de menselijke verbinding kan behouden en de mogelijkheid biedt om vertrouwen tussen merk en klant te creëren.

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!