4 tips voor een goede webinar titel!

Door Jaimy - 12 April 2018

Het webinar is een waardevolle marketingtool. Het geeft je verschillende mogelijkheden om jouw doelgroep te informeren en om ze te leren kennen. Maar voordat je zo ver bent moet je er natuurlijk eerst voor zorgen dat je doelgroep zich gaat registeren voor jouw webinar. De titel van jouw webinar is hiervoor de eerste stap!
 

Wat maakt jouw webinar titel goed?

Het lijkt misschien wel overbodig om te benoemen maar de allereerste voorwaarde is, dat je titel aansluit bij jouw doelgroep. Gebruik daarbij ook passend taalgebruik. Met een goede titel trek je de aandacht. Dit kan je doen door het voordeel of het gemis aan te geven. Zorg ervoor dat je titel een emotie oproept. Deze emotie kan omgezet worden in actie.
 

‘Een goede titel moet de aandacht van de doelgroep trekken.’

Tip 1: Gebruik aantallen
Maak gebruik van aantallen in je titel. Schrijf de getallen niet in het geheel uit. Dus: ‘In 4 stappen naar webinar perfectie!’ in plaats van ‘In vier stappen naar.. ‘ Combineer de getallen eens met een belofte zoals: ‘5 stappen voor conversie verhogende webinars.’

 

‘Een belofte is vaak de oplossing voor een bepaald probleem, de doelgroep zal zich hierin herkennen.’

Tip 2: Kort, kracht en vindbaar
Er zijn verschillende manieren om je webinar te promoten. Bijvoorbeeld online, via Facebook, LinkedIn, Twitter etc. Zorg er dan voor dat je titel 50 tot 60 karakters bevat. Dit zorgt ervoor dat je titel niet wordt afgebroken in de zoekresultaten.  

 

‘Voeg vooraan je titel de belangrijkste zoek- of trefwoorden die jouw webinar omschrijven.’

Tip 3: Maak ze nieuwsgierig
Maak je titel een beetje spannend. Dit zorgt ervoor dat je de doelgroep triggert om op je link te klikken en zich te registeren voor jouw webinar. In de inleiding beschrijf je de positieve gevolgen van  een succesvol webinar, maar je geeft het echte geheim nog niet prijs! Daarvoor moeten zij natuurlijk jouw webinar gaan bekijken.
 

‘Voorbeeld: ‘HET geheim van een succesvolle webinar.’

Tip 4: Stel een vraag
Een vragende titel zorgt ervoor dat de doelgroep zich herkent en over gaat tot actie. Je wilt in ware de doelgroep helpen met het beantwoorden van de vraag. Zij moeten zich daarvoor natuurlijk wel inschrijven voor jouw webinar!
 

‘Voorbeeld: ‘Hoe krijg ik meer kijkers voor mijn webinar?’

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!