5 kledingtips voor jouw webinar!

Door Jaimy - 6 April 2018

Wanneer je jouw webinar geeft wil je natuurlijk dat je boodschap overkomt op de kijker. De keuze in kleding moet je hierbij helpen, niet tegenhouden. Wanneer jij er goed uitziet op camera, kan het publiek zich focussen op jouw verhaal.. in plaats van op het paars met geel geruite overhemd.

Ongeacht wat je draagt, zorg ervoor dat je je comfortabel voelt in je outfit. Om ervoor te zorgen dat jij bij het volgende webinar geen twijfels hebt over jouw kledingkeuze, hebben wij een aantal tips opgesteld!
 

Tip 1: Draag geen grote opvallende sieraden of accessoires
Een fashionstatement maken is natuurlijk helemaal van nu, maar beter niet voor de camera. Het is niet erg om een mooi sieraad te dragen tijdens het webinar maar, laat die grote roze flamingo oorbellen maar thuis. Het is belangrijk dat de sieraden of accessoires niet interessanter zijn voor de kijker dan jijzelf. Zorg ervoor dat de sieraden geen geluid maken als je beweegt.


 

Tip 2: Kleuren, logo’s en merknamen
Pastelkleuren zien er misschien geweldig uit op paaseieren of schattige babykleertjes, maar probeer deze tinten te vermijden, omdat ze er vaak dof uitzien op de camera. Maar pas op met zwart! Vermijd het dragen van zwart als je voor de camera staat. Donkere kleding kan een verouderingseffect hebben op het gezicht, dat komt doordat de donkere kleding zwarte schaduwen op de huid benadrukt.
 

‘Het dragen van zwart accentueert donkere kringen onder bijvoorbeeld je ogen, waardoor je er vermoeider uitziet.’


Zorg ervoor dat je geen kleding draagt ​​met zichtbare logo's, merknamen of teksten. Deze kunnen storend zijn voor de kijker, dus houd het merk vrij!

Tip 3: Kies voor eenvoudige stoffen
Kleding met glitter werkt niet voor de camera. Zeker als je extra licht gebruikt heeft dat een oogverblindend, en dan niet op de goede manier, effect. Ook glanzende stoffen, zoals satijn, kun je beter vermijden. Dikke katoenen en matte stoffen, aan de andere kant, dempen schaduwen en creëren een mooi glad effect.
 

Tip 4: Patronen
Draag geen te drukke en opvallende patronen, dat kan voor afleiding zorgen. Fijne strepen of ruitjes kunnen moire geven, een soort regenboog effect. Dit effect ontstaat doordat de camera die kleine lijntjes ziet, maar ze niet los van verwerken. Dat ziet er op beeld niet duidelijk uit.


 

Tip 5. Kies je achtergrond verstandig!
Hoe de kleur die jij draagt voor de camera zichtbaar is op het scherm, heeft alles te maken met de achtergrond die je gebruikt. Kleuren die jij draagt op een witte achtergrond, worden helder weergegeven. Kleuren die je draagt tegen een donkere achtergrond verliezen juist hun intensiteit. Met een lichtgrijze tint of een blauwe achtergrond zijn de meeste keuzes in kleding mogelijk!
 

‘Je wilt altijd een kleur dragen die contrasteert met de achtergrond waar je tegen bent, zodat je opvalt.’
Oké vooruit.. nog 1 tip..
 

Tip 6: De allerbelangrijkste tip!
Voor velen blijft het toch spannend om voor de camera te verschijnen. Maar dat hoeft écht niet! Een beetje planning en aandacht voor de kleding die je gaat dragen en de omgeving waar je gaat filmen, kan je helpen een look te maken die het vertrouwen en de zekerheid uitstraalt die nodig is om je boodschap over te brengen!
 

‘Blijf jezelf voor de camera, dat staat je altijd het beste!’Let's webinar!
 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!