5 manieren om tijd te besparen op jouw webinar marketingplan!

Door Jaimy - 26 February 2019

Waar is jouw webinar zonder marketing? Want hoe goed je webinar ook is, zonder marketing zal jouw webinar geen aandacht of zelfs winst genereren. In goede marketing voor het webinar zit vooral aandacht en creativiteit.

Maar een grondig webinar marketingplan duurt uren, soms wel dagen. Gelukkig kan je een de taken efficiënt uitvoeren door een paar eenvoudige tips te volgen. Daarom hebben wij voor jou 5 manieren beschreven die jouw tijd zal besparen bij het samenstellen van een webinar marketingplan!

 

1. Bepaal jouw doelgroep

Reclame maken voor de verkeerde doelgroep is zonde van jouw tijd en moeite. Je moet daarom voordat je begint met het maken van reclame goed weten wie jouw doelgroep is. Mocht je al bestaande klanten hebben, dan zou je eens door je klantenlijst kunnen kijken. 

Je kan je doelgroep specificeren door gegevens te identificeren, zoals het van het geslacht van het publiek en mogelijk de leeftijdsgroepen of waar zij vandaan komen. Hierdoor kan je goed targeten en kan het proces versneld worden. Heb je eigenlijk nog geen idee hoe jouw doelgroep eruitziet? Dan heb jij zeker wat aan deze tips!
 

2. Maak een eenvoudige registratiepagina

Maak gebruik van een eenvoudige registratiepagina die gemakkelijk aan te passen is. Als je op de registratiepagina te veel informatie geeft kan dat de bezoeker in verwarring brengen. Denk hierbij ook aan de verplichte vlakken die zij moeten invullen om deel te nemen aan het webinar. Als de bezoeker te veel persoonlijke informatie moet afstaan, zal de drempel hoger zijn om zich te registreren voor het webinar.

Het uiteindelijke doel van de registratiepagina is om alle belangrijke informatie over het webinar concreet te maken. De registratiepagina moet informatie bieden, de bezoeker betrekken bij het onderwerp en vervolgens aanmoedigen om zich te registreren voor het webinar. Hou daarom je registratiepagina kort en krachtig.

Zorg er in ieder geval voor dat jouw registratiepagina deze punten bevat:

  • Datum en tijd van het webinar
  • Registratie opties: Naam en e-mailadres
  • Informatie over het webinar en wat het publiek ervan kan leren
  • Introductie over jezelf en of sprekers die aan het webinar deelnemen

Nu je de basis van je registratiepagina vast hebt gesteld, kun je dit zelf per webinar aanpassen. Dit gaat jou uiteindelijk tijd en denkwerk besparen! In deze blog lees je nog een aantal essentiële stappen voor het maken van een converterende registratiepagina!


3. Plan je e-mailstrategie

Plan voorafgaand een e-mailstrategie. Als je dit doet voor je webinar zal je zien dat dit je tijd gaat besparen. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer elke e-mail opnieuw te schrijven en lezen. Zorg dat je e-mail een basis heeft. Mocht je een ander webinar gaan hosten dan is de inhoud van de e-mail gemakkelijk aan te passen.

Dit is een voorbeeld van een e-mailstrategie die jij zou kunnen toepassen:

De uitnodiging – 2 weken voor het webinar
De inhoud van deze e-mail moet vergelijkbaar zijn met de registratiepagina. Zorg ervoor dat alle benodigde informatie aanwezig is, zoals waar het webinar over gaat en waarom zij dit webinar niet kunnen missen. Vergeet ook niet de link toe te voegen waarmee zij naar de registratiepagina begeleid worden om zich te registeren.

Herinneringen
Stuur herinneringen vóór jouw webinar om het publiek eraan te herinneren dat het binnenkort gaat gebeuren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om 2 herinneringen te sturen.

Eerste herinnering - 1 week voor het webinar
Herinner het publiek een week van tevoren dat het webinar bijna van start gaat. Je kan in deze mail ook nog andere informatie opnemen. Je kan vragen op zij al vragen willen opsturen zodat jij die kan gebruiken in je voorbereiding. Of een optie instellen waarmee zij een vriend of collega kunnen uitnodigen om ook het webinar bij te wonen.

Tweede herinnering - 1 dag voor het webinar
Dit zou de laatste herinnering moeten zijn die je puur stuurt om het publiek alert te maken.

Bedank e-mail (follow-up) - 1 uur na het webinar
Dit zou een korte mail moeten zijn om hen te bedanken voor hun aanwezigheid. Je kan hierin ook vermelden wanneer het volgende webinar zal zijn. Je zou ook in deze mail de replay van het webinar kunnen toevoegen zodat de aanwezigen het webinar nog eens kunnen bekijken.

Met WebinarGeek kan je zelf gemakkelijk je e-mails instellen!
 

4. Maak gebruik van feedback

Door feedback te gebruiken, kun je de volgende keer een beter webinar plannen en begrijpt je wat je moet benadrukken in jouw marketingcommunicatie. Het is een snelle vorm van onderzoek. Vraag bijvoorbeeld, doormiddel van het evaluatieformulier, wat jouw publiek van het webinar vonden en waar zij een volgend webinar over willen bijwonen!

Het heeft twee grote voordelen. Eén is dat het publiek zich gehoord voelt. Zeker als jij kan aantonen in jouw volgende webinar dat jij iets gedaan hebt met de feedback die je hebt gekregen. En twee, het geeft jouw ‘gratis’ informatie voor een volgend webinar. Geen reden om dit niet te doen!
 

5. Plan sociale mediaposts

Bespaar tijd door op voorhand sociale mediaberichten over het webinar te plannen.
Het is gemakkelijk om voorafgaand aan het webinar content te maken en deze in te plannen op jouw sociale mediakanalen! Plan berichten voor al jouw sociale kanalen in één keer en publiceer ze automatisch! Hierdoor heb je er zelf geen omkijken meer naar en gebeurt het zoals jij het hebt ingesteld.


Conclusie

Met deze tips en trucs in gedachten moet je klaar zijn om jouw webinar marketingplan samen te stellen en wat kostbare tijd te besparen. Haal het meeste uit sociale media, goede e-mailstrategie, duidelijke en beknopte registratiepagina en waardevolle informatie van jouw publiek om dit mogelijk te maken! Dus waar wacht je op?  

Bekijk alle mogelijkheden en meld je nu aan voor de GRATIS 14-daagse trial!

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!