5 redenen om webinars te gebruiken om franchisemogelijkheden te bevorderen

Door Jaimy - 29 January 2019

Een franchisegever die de franchisenemer alle kennis beidt die ze nodig hebben om een succesvol bedrijf te runnen.. dat is natuurlijk het hele idee achter franchise! Zo kan de franchisenemer een bedrijf starten zonder zelfstandig ondernemer te zijn maar tot op zekere hoogte wel zijn eigen baas zijn!

Maar hoe kunnen we effectief de kansen promoten die franchise biedt en de kennis delen met netwerkleden? Wij weten het antwoord al: door webinars in te zetten! In deze blog staan 5 redenen beschreven waarom jij webinars zou moeten inzetten voor de communicatie met franchisenemers!

 

1. Webinars & franchise prospects

Als je nieuwe markten wilt verkennen om opzoek te gaan naar nieuwe zakelijke partners, dan moet je moeite doen om contact te maken met die personen. Met webinars zorg jij ervoor dat jij jouw boodschap aan een groot publiek kan vertellen met de minimale investering van geld en tijd! Je kunt een geweldig webinar voor elevator pitch opstellen om jouw bedrijf en de kansen die het biedt, te presenteren en het meerdere keren uit te voeren.

2. Je kunt altijd een webinar hosten, ongeacht waar jouw franchisenemers zijn

Jouw franchisenemers kunnen over het hele land verspreid zijn. Bijvoorbeeld als je een wereldwijde fastfood bedrijven hebt. Na ast verschillende locaties kan je ook nog eens te maken hebben met verschillende tijdszones. Jij moet effectief met een ieder kunnen communiceren om ervoor te zorgen dat zij alles weten om succesvol te kunnen opereren in hun markten.

Met webinars is dit dus gewoon mogelijk! Je kan namelijk altijd en overal een webinar hosten en iedereen bereiken.

3. Jij bent tijd- en kostenbesparend met webinars

Een persoonlijke en hechte relatie opbouwen met partners in brede netwerken is beperkt. Toch is dit van belang voor het succes van het bedrijf. Met grote afstanden kost dit veel van jouw tijd en geld!

Met webinars kun je persoonlijke vergaderingen op tijd en op kosteneffectieve wijze nabootsen. De enige kosten die je hier zelf voor maakt, is de kosten voor de toegang tot een webinarplatform. Maar met de kennis dat je honderden mensen tegelijk kunt bereiken, zal je zien hoe veel tijd en kosten je bespaart.

4. Realtime communiceren met elkaar

Als franchisegever weet je dat het belangrijk is om regelmatig persoonlijk contact te hebben met jouw zakenpartners. Nu denk je misschien dat webinars niet genoeg gelegenheid geven voor dat persoonlijke contact, maar geen zorgen. Webinars maken het juist mogelijk om realtime interactie te hebben met presentator en publiek en andersom.

Met WebinarGeek heb je de mogelijkheid om zowel privé als openbaar te chatten met jouw publiek. Zo kun je dus gewoon vragen stellen en antwoord geven naar één of meerdere personen! Jij kunt hierdoor direct inspelen op de uitdagingen die zij hebben en zo het persoonlijke contact behouden.

5. Jouw kennis op een boeiende manier delen doormiddel van webinars

Webinarplatforms kunnen je allerlei tools en functie aanbieden om jou boodschap in een aantrekkelijke vorm te communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld een video laten zien over hoe zij de producten het beste kunnen presenteren. Maar je kan natuurlijk ook je scherm delen. Zo kan je publiek direct op jouw scherm meekijken wanneer jij hen wat uitlegt.

Maar stel nou dat niet iedereen aanwezig kan zijn tijdens het webinar, maar jij wilt ze toch bereiken met jouw boodschap. Dan heb je nog altijd de replay functie. Wanneer jij het webinar start, start automatisch ook de opname functie. Degene die niet bij het live webinar aanwezig konden zijn krijgen hierdoor de kans om het webinar opnieuw te kunnen volgen via de replay. Zo hoeft niemand het webinar echt te missen.

Als je regelmatig jouw webinars host en de kennis van experts op een toegankelijke manier deelt, kunt je zeker zijn dat jouw franchisenemers je behandelen als een autoriteit en een merk dat het waard is om bij te blijven!

De allerbeste manier om te weten of webinars wat voor jou zijn, is om het zelf te ervaren. Probeer daarom nu WebinarGeek 14 dagen GRATIS!

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!