5 tips om de webinar-ervaring gemakkelijker te maken voor deelnemers

Door Jaimy - 21 June 2018

Een uitdaging waarmee veel webinarhosts worden geconfronteerd, is het verkrijgen van publiek voor hun webinars. Dit is een uitdaging omdat je niet altijd kunt weten hoeveel personen zich voor het webinar gaan registreren. Hoe gemakkelijker jij de hele webinar-ervaring voor de deelnemers maakt, hoe meer mensen jouw webinar willen zien!

In deze blog beschrijven wij 5 praktische manieren om de webinar-ervaring te vereenvoudigen en daardoor het publiek te vergroten.

Tip 1: Promoot je webinar op de juiste manier
De eerste en belangrijkste stap om de webinar-ervaring voor deelnemers gemakkelijker te maken, is door het webinar op de juiste manier te promoten. Maar wat zijn nu de beste manieren om het webinar voor een zo breed mogelijk publiek te promoten? Hier zijn 2 van de beste manieren om het webinar te promoten:

  • Maak gebruik van e-mailcampagne! Hoe je dat doet lees je hier.
  • Promoot je webinar op sociale media kanalen. Zorg ervoor dat de voordelen van het webinar duidelijk zijn uitgelegd om het gemakkelijker de keuze te maken om deel te nemen. Om het gemakkelijker te maken voor potentiële deelnemers om zich aan te melden, moet je een call-to-action altijd naar de landing / registratiepagina leiden!

Tip 2: Een goede landingspagina
Een landingspagina kan soms het verschil zijn tussen of een persoon die zich registreert of niet. Als de landingspagina verwarrend is, te veel informatie bevat of onduidelijk is, zal de persoon ongetwijfeld gefrustreerd vertrekken. Geef duidelijk de voordelen weer die elke deelnemer zal ontvangen. Vermeld duidelijk op welke dag en tijd het webinar zal plaatsvinden en zorg ervoor dat voor de registratie niet meer dan 3 klikken nodig is.

Tip 3: Kies de juiste dag en tijd
Afhankelijk van de demografie van jouw doelgroep, kan het voor sommigen moeilijk zijn om het webinar bij te wonen als jij niet de juiste dag en tijd kiest. Als jouw doelgroep is gevestigd in de Verenigde Staten, moet je rekening houden met de verschillende tijdzones voordat je een tijdstip instelt.

Tip 4: Stapsgewijze instructies
Niet iedereen heeft hetzelfde technische kennisniveau. Maak de webinar-ervaring gemakkelijker voor uw publiek door stapsgewijze instructies te verzenden over hoe het webinar in elkaar zit, hoe hij/zij zich kan registeren en welke stappen genomen moeten worden voor de start van het webinar. Je kunt ook instructies sturen over hoe de deelnemer kan deelnemen aan de online peilingen, enquêtes en vraag en antwoord-sessies. Op deze manier weet elke deelnemer hoe hij/zij zich kan registeren voor het webinar en wat hij/zij kan verwachten.

Tip 5: Gebruik een assistent of co-host
Het gebruik van een assistent of co-host voor het webinar kan de ervaring van het bijwonen van het webinar helpen verbeteren. Jouw assistent kan aanwezig zijn om technisch overzicht te behouden of de chatfunctie kan beheren. Zodat de vragen van de deelnemers snel beantwoord kunnen worden!

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!