5 tips om meer publiek te krijgen voor jouw webinar!

Door Jaimy - 19 April 2018

Webinars zijn fantastische marketingtools die je kunnen helpen om jouw naamsbekendheid en verkoop van producten te stimuleren. Het succes van het webinar kan sterk worden beïnvloed door de omvang van het publiek. In feite kan het succes van jouw webinar, naast jouw eigen doelstellingen, vaak worden afgemeten aan de omvang van jouw doelgroep. Maar hoe krijg je nu meer publiek voor jouw webinar? Wij geven jou 5 eenvoudige tips om het aantal kijkers voor jouw volgende webinar te verhogen!

Tip 1: Ken je doelgroep

De eerste en één van de belangrijkste tips is: Ken je doelgroep en weet wie je publiek is! Als je daarmee de mist in gaat, zal je je doelstellingen niet kunnen behalen. Het kennen van je doelgroep zorgt ervoor dat je de juiste mensen aanspreekt maar ook dat het onderwerp van het webinar goed aansluit op de wensen en behoeftes. Hierdoor zal je in staat zijn om inhoud te leveren die je publiek interessant en informatief vindt. Hoe relevanter jij het webinar onderwerp maakt voor het publiek, hoe vaker zij aanwezig zullen zijn bij jouw webinar.

Het bepalen van je doelgroep is niet altijd even gemakkelijk. Hier vind je een aantal tips om je op weg te helpen!

Tip 2: Promoot je webinar
Wanneer je een duidelijk beeld hebt wie jouw doelgroep is, is het veel makkelijker om effectief te promoten om zo meer registraties voor je webinar te krijgen. Dit zijn een aantal effectieve manieren om jouw webinar te promoten:

  • Maak gebruik van een e-mailcampagne om contact te maken met bestaande klanten.
  • Blog regelmatig over jouw komende webinar. En zorg ervoor dat lezer weten waar het webinar over gaat en hoe zij zich hiervoor kunnen aanmelden.
  • Promoot het webinar via sociale media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Op deze social-mediaplatforms kunt je regelmatig updates plaatsen en jouw webinars promoten via betaalde advertenties.

Zorg ervoor dat elke vorm van promotie een link bevat naar jouw registratiepagina!

Tip 3: Zorg voor een goede registratiepagina
Een goede en duidelijke registratiepagina is erg belangrijk. Onthoud dat je maar een aantal seconden hebt om de aandacht van een potentiële kijker te trekken. Daarom moet de registratiepagina duidelijk benadrukken wat de voordelen zijn van het volgen van jouw webinar en wat het publiek kan verwachten.

Het is ook belangrijk om een ​​duidelijke oproep tot actie (call-to-action) te hebben om het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk te maken om zich te registeren. Vaak falen mensen om zich te registreren voor een webinar omdat de registratiepagina verwarrend en onduidelijk is. Zorg ervoor dat slechts één call-to-action op de registratiepagina staat en dat je geen links naar andere delen van jouw website hebt.

Een andere fout die veel webinar-hosts maken, is om te veel informatie te vragen om te registreren. Dit kan bezoekers afschrikken van registratie omdat ze zich zorgen maken over de manier waarop de informatie gebruikt kan worden. Vraag alleen wat je écht nodig hebt, bijvoorbeeld een naam en e-mailadres.

Tip 4: Stuur (reminder) e-mails
Stuur altijd een reminder e-mail naar de personen die zich hebben geregistreerd. Vaak vergeten de deelnemers dat ze zich hebben aangemeld voor het webinar en komen ze niet opdagen.

Zodra een deelnemer zich heeft geregistreerd, moet hij of zij een automatisch e-mailbericht ontvangen met de datum, de tijd en het webinar-onderwerp. Je moet ook een paar dagen voorafgaand aan het webinar een ​​herinneringsmail sturen. Daarna kan je ook een extra herinnering sturen op bijvoorbeeld de dag voor het webinar. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan gedaan hebt om je kijkers te attenderen op de start van het webinar.

Bij WebinarGeek is het mogelijk je eigen e-mailcampagne op te stellen. Hierin word je stap voor stap meegenomen in het proces van het bewerken, plannen en sturen van de e-mails.

Tip 5: Varieer de inhoud van je webinars
Een manier om de aanwezigheid van de kijkers te vergroten, is om de soorten webinars die jij aanbiedt, te variëren. Dit houdt jouw webinars interessant en het moedigt aan om deel te (blijven) nemen. Immers, als het volgende webinar in stijl en indeling hetzelfde is als het vorige, zal de aandacht van het webinar snel verminderen.

Zorg ervoor dat jouw onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken worden behandeld. Je zou dus kunnen variëren van een aantal webinars op gebied van educatie, coaching, productdemonstraties en informatievoorziening. Het belangrijkste doel is om jouw webinars fris en relevant te houden, je zult zien dat na verloop van tijd de omvang van jouw webinar-publiek toeneemt!

Elk webinar heeft een eigen unieke titel. Lees ook onze blog waarin wij 4 tips geven voor een goede webinar titel!

Let’s webinar!
 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!