6 Essentiële stappen voor het maken van een registratiepagina die converteert

Door Jaimy - 23 November 2018

De registratiepagina van jouw webinar is misschien wel de belangrijkste pagina tijdens het gehele registratieproces. Dit is de pagina waar jij de bezoeker nieuwsgierig moet maken en belangrijker nog, moet overtuigen! Maar hoe creëer je nu een registratiepagina die informatief is en voor registraties zorgt?! Om te zorgen dat jij een registratiepagina hebt die converteert hebben wij 6 essentiële stappen op een rijtje gezet!
 

1. Personaliseer je registratiepagina

Hier zal op het eerste oog wat tijd in zitten, en dat klopt. Maar voor de bezoekers is een eigen pagina veel aantrekkelijker dan een standaard opgemaakte pagina. Daarbij kan je zelf kiezen welke informatie jij vertoont als je de pagina zelf inricht. Om dat met WebinarGeek zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een format gemaakt voor een registratiepagina. Dit format kan je personaliseren en aanpassen naar jouw wensen.
 

2. Stel jezelf (en de co-presentator) voor

Het is essentieel dat jij jezelf en de eventuele co-presentator introduceert op de registratiepagina. Dit kan kort en krachtig zijn, denk aan: een foto, naam, professionele titels, kort stukje tekst etc. Dit helpt de bezoekers een duidelijker beeld te schetsen van wat ze kunnen verwachten en wie ze gaan zien. Maar ook of zij achtergrond informatie moeten opdoen voorafgaand aan het webinar.
 

3. Optimaliseer de bezoekerservaring

Eén van de belangrijke onderdelen van elke registratiepagina is de bezoekerservaring die jij biedt. Zorg ervoor dat alle teksten duidelijk en ‘clean’ zijn. Maar ook dat het gemakkelijk te lezen is en er een duidelijke call to action op de pagina aanwezig is. Die call to action moet ervoor zorgen dat ze paginabezoeker zich gemakkelijk kan registreren voor het webinar.

Elke paginabezoeker moet zich probleemloos kunnen registreren voor jouw webinar. Dat betekend dat de registratiepagina ook moeten werken op bijvoorbeeld mobiel en tablet.
 

4. Evalueer je registratiepagina regelmatig

Je hebt je registratiepagina opgemaakt voor het komende webinar, maar daar blijft het niet bij! Zorg ervoor dat je de registratiepagina regelmatig evalueert. Zeker als je verschillende webinars host is het essentieel dat je de registratiepagina passend maakt bij de inhoud van dat webinar.

Probeer ook eens wat dingen uit, verplaats wat tekstvakken en gebruik andere kleuren en afbeeldingen. Zorg ervoor dat je erachter komt wat het beste werkt voor een goede conversie. Met analysetools kun je tracken waar bezoekers zich registreren, hoe veel tijd ze besteden op de pagina en of waar het meeste op geklikt wordt.
 

5. Wees transparant over de inhoud van het webinar

De paginabezoeker is dan wel al aanwezig op je pagina maar dat hoeft nog niet te zeggen dat hij of zij zich dan registreert. Een belangrijke regel hierin is om transparant te zijn over de inhoud van het webinar. Maak duidelijk wat de paginabezoeker kan gaan leren of ervaren tijdens het webinar.

Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, je kan al beginnen met een lijst met opsomminstekens. Het gaat erom dat je bij de bezoeker geen valse verwachting schetst en jij hun twijfel wegneemt om zich te registeren.
 

6. Implementeer een follow-up

Alleen omdat een bezoeker zich heeft aangemeld voor jouw webinar, betekent dit nog niet dat ze aanwezig zullen zijn. Een logische laatste stap na het registratieproces is een bevestigingsmail. Maar zorg daarna ook voor een herinneringsmail voorafgaand aan het webinar. Met WebinarGeek kan je dat geheel automatisch laten verlopen.

Je wilt je aanmeldingen niet spammen, maar zorg ervoor dat ze alles hebben wat ze nodig hebben, inclusief de tijd en datum. Zorg dat ze enthousiast zijn en volledig voorbereid op het webinar!


Let’s webinar!
 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!