8 belangrijke tips voor het plannen van jouw webinar!

Door Jaimy - 14 June 2018

Iedereen weet dat het geven van webinars een fantastische manier is om meer leads te genereren en betrokkenheid bij jouw publiek te vergroten. Echter, goede webinars organiseren zich niet vanzelf. Achter elk geweldig webinar zit een goede planning en organisatie.

Er zijn 3 hoofdthema’s die belangrijk zijn bij het plannen van je webinar:

  • De aanloop naar het webinar met promotie en voorbereiding.
  • Plannen van het webinar.
  • Het contact na het webinar.

Wat jij kan doen om een ​​webinar beter te organiseren? Dit zijn onze 8 belangrijkste webinar-planningstips!

Tip 1: Maak een plan van aanpak
De basis van het webinar is een actieplan. Dit plan van aanpak begint meestal met een brainstormsessie en daarna verfijn je het totdat je de structuur van je webinar duidelijk kunt definiëren.

Het plan van aanpak zal de volgende punten bevatten:

  • Het doel van het webinar.
  • Hoe ga je het webinar presenteren, en de inhoud hiervan.
  • Wie jouw publiek is.
  • Of je het webinar alleen of samen gaat geven.
     

Tip 2: Datum en tijd
Dit klinkt misschien als een vreemde tip voor het plannen van een webinar, maar je moet denken aan de beste tijd en dag om een ​​zo breed mogelijk publiek te bereiken. Zoek uit rond welk tijdstipt jouw doelgroep het beste te bereiken is. Als het webinar voor een internationaal publiek is, houd dan rekening met tijdzones en met lokale feestdagen.

Tip 3: Teamoverleg
Zodra je de belangrijkste ideeën en doelen hebt gedefinieerd, is de volgende tip om een teamoverleg te organiseren. Mocht je het webinar gaan organiseren met een team is het belangrijk dat ieder zijn eigen taak heeft. Wie presenteert, we checkt de techniek en wie zorgt dat alles goed in beeld is?!

Tip 4: Bepaal je inhoud
Het plannen van de inhoud zal een van de belangrijkste factoren zijn om het webinar tot een succes te maken. Je moet ervoor zorgen dat de inhoud boeiend is en de aandacht van het publiek trekt. Vergeet niet om de inhoud te richten op het aanbieden van oplossingen voor de behoeften van het publiek.

Tip 5: Maak je webinar
Dit is het moment om te plannen hoe al jouw presentatie-elementen samenkomen in de webinar software. Je kunt nu je webinar gaan plannen, maken en vormgeven. Ben jij benieuwd hoe dat werkt bij WebinarGeek?

Tip 6: Webinar promotie
Vanzelfsprekend moet je het webinar zo veel mogelijk promoten om een ​​zo breed mogelijk publiek te bereiken. Maar hoe kan je nu het beste je webinar promoten?

Tip 7: Oefen je webinar
Het testen van je webinar, in de gebruikte webinar software, zorgt ervoor dat je tijdens het huidige webinar niet voor verrassingen komt te staan! Oefen een week van te voren maar, test ook nog een keer een paar uur voor het webinar. Zo ben je goed voorbereid!

Tip 8: Na het webinar
Het webinar eindigt niet wanneer je de webinar-presentatie afsluit. Om een succesvol webinar te hosten, moet je een aantal activiteiten plannen om je publiek betrokken te houden. Na het webinar kan je bijvoorbeeld, als bedankje, een hand-out sturen van het webinar of een exclusieve link naar de opname om deze opnieuw te kunnen bekijken. Kijk ook naar welke elementen van je webinar die je kan hergebruiken op social media, op jouw website of in een blog!

Dus onthoud, de sleutel tot een goed webinar is een doordachte planning!

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!