8 tips voor het maken van online content

Door Jaimy - 25 May 2018

In het vorige blog hebben wij uitgelegd hoe je het webinar kan promoten via een e-mailcampagne. Het promoten van het webinar kan ook via sociale mediakanalen zoals Facebook en LinkedIn. Deze kanalen staan erom bekend het bereik van je boodschap, op een gemakkelijke wijze, te vergroten. De grootte van je bereik hangt af van de content die je plaatst. Daarom hebben wij 8 handige tips voor het maken van online content op een rijtje gezet!

Tip 1. Gebruik een afbeelding

Gebruik een afbeelding in je post. Een afbeelding trekt de aandacht, hierdoor zal er sneller op je post geklikt worden. Posts met afbeeldingen hebben een groter bereik dan post met alleen tekst.

Tip 2. Gebruik de registratielink
Gebruik de registratielink in je social post zodat de lezer weet waar hij zich kan registreren voor het webinar.

Tip 3. Wees relevant
Post alleen relevante informatie over het webinar. Het is beter om minder berichten te plaatsen, die relevant zijn, dan om iedere dag een bericht te plaatsen met onnodige informatie.

Tip 4. Houd je bericht kort
De meest effectieve berichten bevatten 80 tekens of minder. Wees kort en bonding. Zorg dat je de nodige informatie kan overbrengen in een korte post.

Tip 5. Promoot jouw bericht
Op Facebook kan je betaald jouw bericht promoten, adverteren. Adverteren op Facebook draagt bij aan een groter bereik. Je kunt hierbij gemakkelijk zelf je doelgroep bepalen zodat de advertenties gericht getoond worden.  

Tip 6. Bepaal een tijd
Bepaal een tijd waarop jij jouw content gaat plaatsen. Uit onderzoek blijkt dat de meest betrokkenheid van posts plaatsvinden tussen 13:00 en 16:00 uur. Pas de tijd aan op de online activiteit van jouw doelgroep.

Tip: Als je een Facebook bedrijfspagina hebt, kan je in de statistieken aflezen op welke tijdstippen jouw doelgroep in de afgelopen periode, het meest actief is geweest op Facebook. Hiermee zou je de tijd van de post kunnen afstemmen.

Tip 7. Wisselende content
Schrijf niet alleen maar dezelfde content. Wissel het af met verschillende informatie over jouw webinar. Dat zorgt ervoor dat het interessant blijft voor de lezer.

Tip 8. Ga interactie aan
Door zelf vragen te stellen, bijvoorbeeld: ‘Heb jij je al geregistreerd voor het webinar?’ kan er interactie ontstaan. Hierdoor betrek je bij jouw boodschap. Als je een vraag wilt stellen, doe dat altijd onderaan de post, dat zorgt voor de meeste respons.  

Let’s webinar!
 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!