COMING UP: Nieuwe chatmodule voor betere interactie

Door Jaimy - 31 July 2018

De chat is  niet zomaar een plek waar deelnemers lastige vragen stellen. Het is de manier om echt in contact te komen met je kijkers. En dat is belangrijk tijdens een webinar. Die interactie zorgt ervoor dat je boodschap beter blijft hangen en er meer betrokkenheid ontstaat. 

Dat een goede chat functionaliteit daaraan bijdraagt is niets nieuws. Wij zien het als een hele grote verantwoordelijkheid om jullie altijd het beste van het beste te bieden. En daarom zijn wij al een tijd achter de schermen bezig om de chatfunctie van WebinarGeek te verbeteren.

De nieuwe chat gaat ervoor zorgen dat het chatten met je deelnemers nog beter en sneller gaat verlopen. Zelfs als je heel veel kijkers hebt die allemaal tegelijk een vraag stellen.

Veel van de veranderingen zijn op de achtergrond en hebben te maken met prestaties. Dat betekent dat wij een hele nieuwe server infrastructuur hebben gebouwd om de chatberichten beter en sneller te kunnen verwerken.

Naast de veranderingen op de achtergrond, gaan we ook wat zichtbare veranderingen doorvoeren. Allemaal om het chatten nog overzichtelijker en makkelijker te maken. 

Ik laat je graag al wat sneak previews zien van de nieuwe chatmodule. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan als we de nieuwe chat lanceren. 

Maar niet voordat ik heb gezegd dat het gewoon mogelijk blijft om zowel een openbare als privé chat te gebruiken tijdens het webinar.


Welke zichtbare veranderingen gaan we doorvoeren?

Ben je ook benieuwd wat we zichtbaar gaan veranderen? Lees dan hieronder de verschillende onderdelen die we gaan wijzigen.   

# We laten de ballonnen vliegen

De chat ballonnen gaan verdwijnen, simpelweg omdat ze niet meer nodig zijn. Daarmee komt de optie om de kleuren in te stellen te vervallen. Die is dan natuurlijk overbodig geworden.


# Geen verstuur button meer op desktops

De verstuur button gaat verdwijnen voor deelnemers die via een desktop of laptop kijken. Het versturen van een bericht gebeurt via ‘enter’. Op mobiele apparaten blijft wel een verstuur button bestaan. 

# Gravatar toevoegen aan de chat

Kijkers kunnen in de chat een avatar gebruiker om zichzelf kenbaar te maken. Een avatar is een foto of afbeelding van de persoon zelf. Dit geldt uiteraard ook voor de presentator en de moderator.
 


# Presentator chat

Het wordt mogelijk om als moderator met de presentator te chatten. Handig om bijvoorbeeld veelgestelde vragen door te spelen naar de presentator, zodat deze live in de uitzending beantwoord kunnen worden.

# Meer stats over het gebruik van de chat
We voegen een grafiek toe aan de statistieken die laat zien hoeveel activiteit er in de chat is geweest tijdens het webinar.# Chat gesprekken exporteren
Je kunt de chatlog exporteren naar een csv bestand. Zo kan je de gestelde vragen handig opvolgen als ze nog niet beantwoord zijn. Of je gebruikt de gesprekken om een “vraag en antwoord” lijst te maken en na te sturen. Je kunt de gesprekken op deze manier ook importeren in je CRM systeem om de data toe te voegen aan een contact.Geavanceerd moderator dashboard
Daarnaast zijn wij achter de schermen bezig met het ontwikkelen van een geavanceerd moderator dashboard. Dit nieuwe dashboard gaat ervoor zorgen dat het eenvoudiger wordt om met meerdere moderators samen te werken. Met name voor webinars met veel kijkers, waarbij ook veel vragen worden gesteld gaat het ervoor zorgen dat het overzicht behouden blijft en je geen inkomende vragen mist.

Dit geavanceerde moderator dashboard gaat onderdeel worden van ons Enterprise pakket dat wij na de zomer gaan lanceren. Binnenkort meer!Let's webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!