PRODUCT UPDATE: Contacten importeren

Door Remco - 7 November 2017

Heb je via een andere weg het registratieproces laten verlopen? Dan kan je nu eenvoudig die data importeren in WebinarGeek. Iedereen die je op deze manier importeert, krijgt een unieke link om aan het webinar deel te nemen. Op deze manier weet je dus precies wie heeft deelgenomen en krijg je volledige statistieken.

Importeer grote aantallen inschrijvingen in WebinarGeek en genereer een unieke URL voor alle deelnemers.

Bekijk in ons Help Center hoe je een lijst met contacten kunt importeren.

Wat houdt contacten importeren in?

Doordat het mogelijk is om contact te importeren, kan je het registratieproces nu dus via een andere weg laten verlopen dan via het standaard registratieproces van WebinarGeek.

Bijvoorbeeld door een registratiepagina op je eigen website te maken of via Facebook te adverteren en op die manier leads te genereren.

Bepaal dus zelf volledig hoe het registratieproces voor jouw webinar verloopt!

Wanneer kan het handig zijn om contacten te importeren?

Er zijn verschillende toepassingen te bedenken waarvoor het handig is om contacten te kunnen importeren. Hieronder een aantal voorbeelden ter inspiratie.

# Registratieproces via je eigen website

Je kunt nu een registratiepagina en bedankpagina op je eigen site maken. Of daar een ander programma voor gebruiken om landingspagina's te maken, zoals bijvoorbeeld LeadPages. De verzamelde data kan je vervolgens importeren in WebinarGeek om deze mensen een unieke URL toe te sturen, zodat zij het webinar kunnen bekijken.

# Relaties direct uitnodigen vanuit je CRM systeem

Het is dus mogelijk om data uit je CRM systeem te exporteren en die vervolgens in WebinarGeek te importeren. Zo kan je dus vaste relaties gericht uitnodigen voor een webinar. Zij hoeven zich niet eerst aan te melden voor een webinar om deel te kunnen nemen.

# Leads genereren via Facebook Lead Ads

Zet Facebook Lead Ads in om inschrijvingen voor je webinar te verzamelen. De verzamelde data kan je vervolgens importeren in WebinarGeek om iedereen een persoonlijke URL toe te sturen.

Meer weten over Facebook Lead Ads? Lees hier alles over deze vorm van adverteren in het Help Center van Facebook Business.

Remco

Remco

Remco is een echte webinar marketing expert en ziet het liefst de hele wereld aan het webinarren!