GEEK OF THE WEEK: Co-presentator toevoegen

Door Jaimy - 30 March 2018

In Geek of the week geven wij, van WebinarGeek, antwoord op al jouw vragen! Elke week wordt een nieuwe vraag beantwoord. De vraag van deze week is…

‘Hoe voeg ik een co-presentator toe?’

Co-presentator toevoegen aan je webinar
Na het publiceren van je webinar kan je een co-presentator toevoegen. Dit doe je door naar je webinar te gaan en vervolgens klik je op: ‘Webinar bewerken’ >  ‘Algemeen’ scrol naar beneden en klik op  ‘+ Gebruiker toevoegen’ onder ‘Extra gebruiker’.

Typ vervolgens de voornaam, achternaam, e-mail en selecteer bij rol: ‘Co-presentator’ en klik op opslaan.

De opgeslagen gegevens kan je altijd bewerken of verwijderen. Dit doe je door te klikken op ‘Bewerk’ > ‘Wijzig gebruiker’ of ‘Verwijder gebruiker’.

Co-presentator uitnodigen
Er is nog geen uitnodiging verstuurd naar je co-presentator. Dit kan je sturen door op ‘Bewerk’ > ‘Verstuur uitnodigings e-mail’ te klikken. In deze uitnodings e-mail staan de datum, tijd, link voor het live- en test webinar vermeld.

Het uitnodigen van de co-presentator kan ook op een andere manier. Je kan dit bij het overzicht van je webinar onderaan bij ‘Extra gebruikers’ doen. Je klikt vervolgens bij co-presentator op ‘Opties’ > ‘Verstuur uitnodigings e-mail’ te klikken. Je kan ook op ‘Laat uitnodigings links zien’ klikken om de links zelf te delen met de co-presentator.

Co-presentator verbinden tijdens het webinar
Nadat je de links hebt verstuurd kan je met de co-presentator voorafgaand aan het webinar inloggen. Dit doe je door zelf in te loggen en naar het live (test) omgeving te gaan laat vervolgens de co-presentator op de unieke link klikken om naar het (test) webinar te gaan.  Wanneer jullie beide in de live (test) omgeving zitten kan de co-presentator op ‘Verbinden’ klikken.

Vervolgens kan jij als presentator het webinar starten door op ‘Start (test) webinar’ te klikken. Wanneer je wilt overschakelen naar je co-presentator klik  je rechtsonder op de video van je co precentator op ‘Switch to co-presenter’ nu is  je co-presentator in beeld.

Als je weer wil terugschakelen klik je op ‘Return to me’ boven de video. 

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!