GEEK OF THE WEEK: Scherm delen tijdens live webinar

Door Jaimy - 23 March 2018

In Geek of the week geven wij, van WebinarGeek, antwoord op al jouw vragen! Elke week wordt een nieuwe vraag beantwoord. De vraag van deze week is…

’Hoe kan ik mijn scherm delen tijdens het live webinar?’

Je scherm delen tijdens het live webinar kan heel makkelijk. In deze Geek of the week leggen wij jou uit hoe je dat nu doet!

Scherm delen:
In de live (test) omgeving kan je het scherm delen activeren. Voordat het scherm delen zich kan activeren is het nodig om nodig om eenmalig een Chrome extensie te installeren. Zodra jij op de optie ‘scherm’ drukt en de Chrome extensie is nog niet geïnstalleerd, komt de vraag of je de Chrome extensie wilt installeren, vanzelf in beeld.Nadat je de Chrome extensie hebt geïnstalleerd, is het belangrijk om te testen of het scherm delen het nu daadwerkelijk doet. Klik eerst op ‘Test het webinar.’ Nu kom je in de live omgeving terecht. Klik vervolgens, in de balk bovenin de live omgeving, op ‘Camera’  en vervolgens op ‘Scherm.’


 

Refresh je pagina en klik weer op ‘Camera’ en vervolgens op ‘Scherm’. Als je het scherm gaat delen kan je ervoor kiezen om je volledige scherm of een App-venster te delen. Selecteer een scherm bij ‘Je volledige scherm’ en klik op ‘Delen’ om je volledige scherm te delen.

Let op: Als je met één beeldscherm werkt en je deelt het scherm waarin je zelf actief bent, bijvoorbeeld de live omgeving van het webinar, dan ontstaat een ‘loop’ effect. Dat ziet er zo uit.App-venster delen:
Je kan ook kiezen om een App-venster te delen. Als je daarvoor kiest kan je zelf een specifieke applicatie kiezen die jij zichtbaar wilt maken. Dit doe je door te klikken op ‘Camera’ > ‘Scherm’ > ‘App-venster’ > een specifieke applicatie selecteren en uiteindelijk klik je op ‘Delen’.


 

Om het scherm delen uit te zetten klik je op ‘Scherm’ en vervolgens op ‘Camera.’ Het scherm delen gaat uit en het beeld schakelt weer terug naar de camera.

Ben je benieuwd hoe jij het scherm kan delen in optimale kwaliteit? Dan zijn deze tips iets voor jou!

Let's webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!