GEEK OF THE WEEK: Side by side presenteren

Door Jaimy - 2 March 2018

Dit is onze eerste blog uit de serie: Geek of the week! In deze serie geven wij, van WebinarGeek, antwoord op al jouw vragen! Zo kunnen wij jou nog beter van dienst zijn.
 

Side by side inschakelen

De eerste vraag die wij gaan beantwoorden is…  ‘Kan ik tijdens het live webinar mijn presentatie dia’s en mijzelf tegelijk zichtbaar maken op beeld?’

Het antwoord daarop is: Ja! Jij bent dan als presentator tegelijkertijd met de presentatie in beeld. Dit noemen wij side by side presenteren.

Maar hoe stel je dit nu in? Je kunt dit gemakkelijk instellen bij het maken of bewerken van je webinar. Klik op het kopje ‘Webinar’ en vervolgens op het kopje ‘Webinar pagina’.

Op deze pagina kan je jouw presentatie uploaden. Wil je weten hoe je een presentatie upload? Lees het hier. Zodra je de presentatie geüpload hebt, activeer je de optie ‘Camera en presentatie tegelijkertijd in beeld uit’ door erop te klikken. 

Bepaal de verhouding

Je kan ook de verhouding van je presentatie en video wijzigen. Hiermee bepaal jij zelf hoe groot jij of de presentatie in beeld is. De grote van het beeld wijzig je door op ‘Webinar pagina bewerken’ te klikken. Vervolgens klik je op het icoontje met de 2 pijltjes en wijzig je de afmetingen door naar links of rechts te slepen.

  

Side by side presenteren

Zodra je van start gaat met het webinar ben jij alleen in beeld. Op het moment dat je de presentatie aanzet, komen jouw video en presentatie tegelijkertijd in beeld! Als je vervolgens de presentatie weer uitzet, ben alleen jij weer in beeld. Als je alleen de presentatie in beeld wilt, kan je voorafgaand in de webinarwizard ‘side by side’ functie uit zetten.


Vond je deze blog handig? Of wil je dat wij volgende keer jouw vraag beantwoorden? Laat het ons dan weten in de reacties!

Let’s webinar!
 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!