Het genereren en onderhouden van behoefte aan webinars

Door Jaimy - 6 November 2018

Om een sterk en persoonlijk merk op te bouwen, is het belangrijk om goede relaties met jouw kijkers te onderhouden. Om dat te kunnen doen moeten er nieuwe of betere manieren gevonden worden om te communiceren met het publiek. Webinars zijn een geweldige manier om gesprekken te starten, en misschien nog wel belangrijker, voort te zetten!

Laten we eens een diepe duik nemen in hoe webinars te gebruiken en behoeften naar webinars te genereren.


3 manieren om behoeften met webinars te genereren en te onderhouden!

Webinars bieden veel mogelijkheden om leads vast te leggen tijdens en na het evenement. Dit zijn de meest populaire en effectieve methoden om uw presentatie aan te sturen:
 

1. Haal het beste uit de chat

Het beste van het hosten van een webinar is de interactie met het publiek. Als het gaat om interactie is de chat hierin essentieel. De chat maakt het mogelijk om als kijker rechtstreeks met de presentator te kunnen communiceren, en andersom. Je kan er ook voor kiezen om de openbare chat beschikbaar te stellen waardoor het publiek ook met elkaar kan communiceren.

Toch vinden mensen het vaak spannend om als eerste een conversatie te starten in een openbare chat. Brainstorm bijvoorbeeld over mogelijke vragen die het publiek kan gaan stellen. Dit kan je ook gebruiken om een conversatie te starten en om gesprekken in beweging te houden als er bijvoorbeeld een stilte valt.
 

2. Verwerk een Q&A sessie in het webinar

Communiceren tijdens het live webinars is erg belangrijk. Maar hou naast de chat ook ruimte en vragen vrij voor een Q&A sessie aan het einde van het webinar. Tijdens zo’n question en answer sessie beantwoord je alle vragen die je publiek heeft centraal. Hierdoor heeft iedereen profijt van jouw kennis en het antwoord op de vraag.

Bonustip: Houd een lijst bij met vragen en opmerkingen die je krijgt vanuit de Q&A sessie. Dit kan je gebruiken al inspiratie voor een volgend webinar of voor online content! Je publiek zal waarderen dat jij ook echt naar hun luistert tijdens het live webinar en hier opvolging aan geeft.
 

3. Maximaliseer de effectiviteit van follow-ups

Het hosten van het daadwerkelijke webinar is de eerste stap, de tweede belangrijke stap is de opvolging van het webinar. Zorg ervoor dat je de volgende follow-ups gebruikt voor elk webinar dat je host.

Gebruik een call to action of interactie na het webinar. Dat kan een simpele call to action maar ook een salespagina. Meer weten over het inzetten van interacties lees je hier.

Gebruik e-mailmarketing. Nu deelnemers enthousiast hebt gemaakt, voeg ze toe in jouw e-mailcampagnes. Zo kun je ze via wekelijkse of maandelijkse e-mail direct berichten sturen en op de hoogte houden van alle in’s en out’s. Maak van je leads, warme leads!


En ten slotte, gebruik jouw webinar-contactlijst om eerdere deelnemers persoonlijk uit te nodigen voor nieuwe webinars. Pas je communicatie aan om hen eraan te herinneren hoeveel ze van de vorige webinar geleerd hebben. Voeg dan een pitch toe voor hoe dit nieuwe webinar betrekking heeft op hen of het laatste webinar verbetert. Je kan bijvoorbeeld kiezen om het webinar op basis van de vragen vanuit het Q&A te hosten.

Vergeet niet dat je niet de allerbeste uit je vakgebied hoeft te zijn om een webinar te kunnen hosten. Betrokkenheid bij jouw publiek is de eerste stap tot een succesvol merk. Door de kennis die je wel hebt te delen, kun je nieuwe leads aantrekken en meer volgers converteren! En dat met slechts een enkel goed georganiseerde webinars!

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!