Hoe bouw je jouw persoonlijke merk op met webinars?

Door Jaimy - 16 January 2019

Ook in 2019 zet de groei van gebruik van webinars in marketingstrategieën door. Met een webinar heb je video, audio, statistieken en meerdere geavanceerde functies tot je beschikking. Webinars worden daarom ook vaak gebruikt door personen en merken die hun marketing op persoonlijk gebied willen versterken. De match-fit tussen merk en doelgroep kan doormiddel van webinars worden versterkt.
 

Webinars en jouw eigen merk

Voor de personen die graag hun eigen merk in de spotlights willen zetten is videomarketing een populair hulpmiddel. Als je webinars wilt gaan gebruiken, moet je dat strategisch aanpakken. Dit zijn een aantal voorbeelden hoe je doelgericht kunt zijn bij het creëren van een persoonlijk merk via webinars:

Zelf promoten
Promoot jouw producten door goede content te creëren. Stuur bijvoorbeeld een webinar uitnodiging naar jouw belangrijke volgers die aansluiten bij jouw merkwaarden. Vergeet ook niet te promoten op kanalen waar jouw publiek actief is.

Personal branding
Bedenk onderwerpen en maak thema’s rondom de meest gestelde vragen over jouw product of dienst. Mocht je daar nog niet van op de hoogte zijn, kan je polls gebruiken tijdens je webinar om daarachter te komen. Maak de wensen en behoeftes van jouw doelgroep passend bij jouw webinar onderwerp of thema!

Bouw interesse van het publiek op
Hoe meer inhoud en content jij kan creëren hoe waarschijnlijker het is dat jouw publiek zich zal abonneren op jouw kanalen. Gebruik webinars om echt verdieping te geven aan de content die je maakt en zo jouw bereik en zichtbaar te vergroten.

Zo, dit is de basis!
 

3 voorbeelden om het maximale uit webinars te halen (voor jouw merk en jouw doelgroep)

Het aller belangrijkste om te weten om een webinar te kunnen laten slagen is: jouw doelgroep! Jouw webinars moeten je doelgroep informeren en inspireren. Blijf ook niet hangen bij één onderwerp, zorg dat je de vertakking vindt in de wensen en eisen van de kijkers.

Training
Je kunt webinars op verschillende manieren inzetten. Maar jouw publiek wilt altijd wat weten of leren. In ons geval, bied trainingen aan welke vertellen wat alle features van WebinarGeek zijn en hoe deze te gebruiken. Op die manier leert WebinarGeek haar publiek hoe hij of zij die features kan inzetten om hun webinar naar een hoger level te tillen.

Wees de expert van jouw product en merk
Iedereen kan natuurlijk zeggen dat hij of zij een expert is maar, heb jij ook de inhoud om dit te kunnen ondersteunen? Je merk wordt sterker gemaakt als jij kan waarmaken dat jij de expert bent. Met webinars heb jij een open platform om die show te stelen! Let op de onderwerpen waarvan het publiek graag wilt weten wat jij hierover te zeggen hebt. Gebruik deze en laat zien dat je de connectie tussen je expertstatus en behoeftes van je doelgroep begrijpt! Dit maakt je merk alleen maar sterker.

Bekijk je statistieken en bouw hierop verder
Wees voordat je begint met webinars duidelijk voor jezelf wel doel je ermee wilt bereiken. Met WebinarGeek heb je de mogelijkheid om na je webinar verschillende statistieken te analyseren. Dit is natuurlijk waardevolle feedback wat je kan gebruiken om je webinars nog passender te maken op jouw doelgroep.
 

Huisstijl

In WebinarGeek zijn een aantal opties om je eigen merk en huisstijl door te voeren in de webinars. Zo kun je nu jouw eigen logo toevoegen maar kan je ook de opmaak van de registratiepagina en e-mails helemaal naar eigen hand maken!

Versterk je persoonlijke merk met webinars!

Let's webinar!
 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!