Hoe bouw je zakelijke relaties op met webinars

Door Jaimy - 24 July 2018

Als je zaken doet met mensen, ben je simpelweg niet alleen maar bezig met het ontplooien van commerciële activiteiten. Om echt zaken te kunnen doen is een goede relatie met de klant van groot belang. Goede relaties opbouwen en onderhouden met jouw klanten en zakelijke partners, kan niet zonder het rekening houden met de menselijke factor. Voor het opbouwen van sterke, langlopende relaties in het bedrijfsleven is de menselijke factor cruciaal. Het is veel gemakkelijker om een nieuwe klant te winnen wanneer jij diegene echt ontmoet, mee kan praten en de hand kan schudden.

Als er geen mogelijkheid, tussen de twee partijen, is om elkaar te ontmoeten, moet het contact vaak vertrouwd worden op e-mail, telefoon of een chat. Toch verlangt men bij goed contact altijd naar dat menselijke contact.

Maar gelukkig hebben wij webinars! Een webinar is de tool waarmee jij de menselijk factor terug kunt brengen in jouw zakelijke relaties, zelfs wanneer jouw klanten of partners mijlenver weg zijn! Hoe webinars helpen bij het opbouwen van langdurige zakelijke relaties? Dat lees je in deze blog.


Met webinars kun je niet alleen in realtime communiceren, maar webinars bieden je ook vele functies die interactie mogelijk maken. Deze webinar-functies ondersteunen jou bij het opbouwen van zakelijke relaties:
 

  • Uitnodiging

Bij het contact met nieuwe zakelijke relatie is het belangrijk dat er duidelijke communicatie is over bijvoorbeeld vergaderingen die beide partijen moeten bijwonen. In het WebinarGeek platform kun je een zelf aangepaste uitnodiging maken die je naar geselecteerde contactpersonen kunt verzenden. Deze uitnodiging bevat alle noodzakelijk details over het onderwerp, de agenda van het webinar en een duidelijke call to action om de aanwezigheid te kunnen bevestigen.

Maar wat draag je nu eigenlijk tijdens zo’n live ontmoeting? Wij hebben 6 kledingtips voor jou op een rijtje gezet!
 

  • Video en geluid

Bij een webinar is beeld en geluid aanwezig. Het is bijna hetzelfde als dat je tegenover de persoon zelf zou zitten, alleen zit je met het webinar beide in een eigen ruimte. Door het beeld en geluid kan de kijker jouw stemgeluid horen en zien welke gebaren of gezichtsuitdrukkingen je maakt. Hierdoor wordt de boodschap die je wilt overbrengen versterkt en zal er minder snel miscommunicatie ontstaan.
 

  • Chatfunctie

Onderschat niet de kracht van een chatfunctie. De chat kan ervoor zorgen dat een ieder zich comfortabel voelt vragen te stellen. Als jij deze vragen direct kan beantwoorden laat je zien dat de vragen van belang zijn en dat de partij betrokken blijft in het gesprek.
 

  • Presentatie

Heb jij een presentatie gemaakt die jouw verhaal ondersteund en wil je die laten zien aan jouw zakenrelatie? Ook dat kan gemakkelijk tijdens het webinar. Met één druk op de knop kan jij de presentatie tonen. Je kan zelf bepalen of je samen met je presentatie in beeld wilt zijn of dat de kijker alleen je stem hoort.
 

  • Scherm delen

Soms is het uitleggen wat je bedoeld of het tonen van een presentatie niet voldoende om het voor iedereen zo duidelijk mogelijk te maken. Met de functie scherm delen kun jij de kijker via hun eigen scherm mee laten kijken of jouw scherm. Zo kunnen zij gemakkelijk meekijken en kan jij de uitleg met beeld onderbouwen.
 

  • Polls en enquêtes

Na het webinar is het handig om feedback van de kijker te verzamelen. Je kan doormiddel van een poll of enquête meten of je aan de verwachting van de kijker hebt voldaan en welke onderwerpen in de toekomst besproken moeten worden.

Dit zijn allemaal handige features om jouw zakenrelaties te onderhouden en versterken. Je kan ook verschillende doelstellingen bereiken als je besluit om webinars te gebruiken om jouw zakelijke relaties op te bouwen. Hieronder zijn een aantal van die doelstellingen beschreven.
 

  • Vergroot je publiek en bereik

Je kan het publiek en je bereik simpelweg vergroten doordat jouw publiek altijd en overal het webinar kan bijwonen! Op die manier bereik jij misschien wel de internationale markt?!
 

  • Presenteer je businessidee

Webinars maken het eenvoudig om jouw businessidee te presenteren aan een groot aantal potentiële zakelijke partners, investeerders en prospects. Een voordeel om dit te doen via webinars is dat je niet hoeft te reizen om elkaar te ontmoeten. Je kan ze allemaal tegelijk uitnodigen en in 1x je pitch voor al jouw zakelijke relaties geven.
 

  • Presenteer je product

Niemand heeft zin om ellenlange beschrijvingen te lezen over een nieuw product. Wat jouw doelgroep nodig heeft is een visuele productpresentatie! Maak gebruik van het webinar om via video’s, dia’s en op beeld jouw aanbod te presenteren aan het publiek.
 

  • Beheer jouw netwerk

Wanneer je de taak hebt om een uitgebreid netwerk te voorzien van alle nieuwe informatie, een boodschap over te brengen, hen training te geven of nieuwe producten te presenteren, dan kan dat! Want met webinars kun je contact houden, ook als je elkaar niet persoonlijk kunt ontmoeten.

Als jij erachter wilt komen of webinars ook bijdragen aan het onderhouden van jouw zakelijke relaties.. Wacht dan niet langer maak nu jouw gratis proefaccount aan en probeer het zelf 14 dagen gratis uit.

Let’s webinar

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!