Hoe en waarom webinars integreren in jouw marketingstrategie!

Door Jaimy - 29 October 2018

Je kan zelf alle voordelen van webinars ervaren, maar alleen als je leert hoe je webinars op de juiste manier kan integreren in jouw content marketingstrategieën. De vraag is: "Hoe organiseer ik webinars zodat ze deel uitmaken van mijn algemene marketingstrategie?"

Om dit doel te bereiken, kan je bijvoorbeeld eerst jouw eigen blog analyseren en beslissen welke onderwerpen verder kunnen worden uitgewerkt voor het webinar. Stel een lijst op met punten die besproken worden in jouw webinar en besluit tenslotte welke social mediaplatformen je wilt gebruiken om je blog en dus webinars te promoten.

 

Stap 1: Analyseer je blog en kies onderwerpen

Elke marketingmanager, content manager, ondernemer weet dat elk bedrijf een blog zou moeten hebben. Hoewel de focus van deze blog webinars is, willen we even de aandacht vestigen op het feit waarom elk bedrijf een blog zou moeten hebben.

Bedrijven kunnen heel veel met een blog. Zij kunnen bijvoorbeeld onderwijzen, vermaken, verstrekken van nuttige informatie, praten over en promoten van hun product of dienst etc.

Webinars stellen je in staat dezelfde operationele doelen te bereiken als een blog, maar dan als een meer interactieve oplossing. Voordat je de onderwerpen voor een webinar kiest, moet je jouw blog analyseren voor ideeën die kunnen worden uitgebreid.

Beantwoord eerste eens de volgende vragen:

  • Wat zijn de meest populaire onderwerpen?
  • Welke organische zoekwoorden hebben het hoogste volume?
  • Welke onderwerpen vindt je publiek het nuttigst?
  • Welke onderwerpen zijn het meest relevant voor jouw bedrijf?

Je vraagt je misschien af waarom je zo zou moeten nadenken over de onderwerpen voor jouw blog. Maar hoe beter jij nadenkt, hoe gerichter jouw blogs zullen zijn en op termijn meer opleveren. Ga uit van goede content, want de content die je schrijft blijft altijd online. En werkt ook vaak pas nadat het  langer online heeft gestaan. Daarom is het beter om bij het kiezen van de onderwerpen na te denken over lange termijndoelen in plaats van korte termijndoelen.

Het is nooit een goed idee om de onderwerpen die je eerder hebt behandeld, letterlijk te herhalen. Je moet je richten op de trends binnen een onderwerp dat je hebt behandeld, zodat je ideeën kunt creëren die samenvallen met hen.
 

Stap 2: Herhaal jezelf niet - Beter worden!

Nadat je flink hebt geïnvesteerd in de inhoud van jouw website, is het heel moeilijk om toe te geven dat sommige van jouw blogs verouderd zijn. Niets lijkt eenvoudiger dan alleen maar de bestaande blogs te herhalen en die onderwerpen ook te herhalen tijdens webinars. Het probleem hiermee is dat klanten zich teleurgesteld of bedrogen kunnen voelen omdat ze de informatie verwachten die ze nog niet eerder van je website of tijdens het webinar hebben gezien en/of gelezen.

Webinars moet je gebruiken als een mogelijkheid om iets te zeggen dat je nog niet eerder hebt gezegd. Je kunt natuurlijk altijd met oudere informatie aanvullen met nieuwe informatie. Maar zorg er altijd voor dat het niet exact dezelfde inhoud bevat.
 

Stap 3: Promoot jouw blog via webinars en webinars via jouw blog

Ik hoor je denken,.. ‘maar hoe zorg ik er dan voor dat ik mezelf niet herhaal?’ Het onderstaande voorbeeld geeft je een beter inzicht in hoe je dit kunt doen, zodat jij jouw publiek naar verschillende kanalen met informatiebronnen kunt brengen, zonder jezelf te herhalen!

Als iemand een (webinar)software verkoopt voor ondernemers, proberen ze hun blog te vullen met nuttige informatie die de ondernemers mogelijk nodig hebben. Ze zouden bijvoorbeeld een blogpost kunnen maken over "10 tactieken voor leadgeneratie met webinars." Na het lezen van het artikel zou een ondernemers kunnen denken: "Oké, dat zijn echt goede tactieken. Maar welke is de beste keuze voor mijn bedrijf?"

Dit is het exacte type vraag dat het best in een webinar kan worden beantwoord. Als je dit doet, krijgt je de gelegenheid om in jouw webinar naar sprekende punten te verwijzen. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om een link naar je webinar te maken in je blogpost. Op deze manier weten lezers van je blog dat als ze vragen hebben over een bepaald idee in de blog, ze zich bij het webinar kunnen voegen voor meer gedetailleerde informatie om te helpen bij hun besluitvormingsproces.
 

Het schrijven van content voor webinars, blogs, sociale media is een hoop werk, maar het resultaat is de moeite waard.

Het gebruik van webinars is een geweldige manier om klanten aan te trekken en te behouden door waarde aan jouw merk toe te voegen. Daarom is het zo belangrijk om webinars in jouw marketingstrategieën op te nemen.

Wanneer je een webinar organiseert, is het belangrijk om duidelijke en haalbare doelen voor jou en jouw team vast te stellen. Hierdoor kun je voldoen aan de verwachtingen die je hebt voor het webinar en deze overtreffen. Vergeet niet om jouw webinars te verbinden met alle platforms en kanalen die je gebruikt. Dit zal helpen om hun algehele marketingeffecten te verbeteren, zoals het stimuleren van websiteverkeer, het vergroten van de betrokkenheid van het publiek en het verhogen van de succespercentages!

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!