Hoe schrijf je een goede uitnodigingsmail die voor inschrijvingen zorgt?

Door Jaimy - 21 September 2018

Je webinar verkopen is belangrijker dan ooit.

Uitnodigingen schrijven voor een mailing die ervoor zorgen dat mensen zich inschrijven voor een webinar lijkt veel op een eerste date. Je moet de aandacht weten te trekken tussen het vele aanbod. Het is daarom belangrijk om mensen persoonlijk te benaderen om daarna de kans te krijgen om te zeggen waar het echt omgaat.

Het persoonlijk maken van je bericht is key om aandacht te trekken tussen alle andere berichten in de inbox van de ontvangen. Gemiddeld ontvangen mensen meer dan 100 berichten per dag…. En dan heb je nog een andere uitdaging. Tegenwoordig gaan mensen anders om met het beheren van hun inbox. Als je bericht al wordt geopend, kan je er vanuit gaan dat deze ergens onderweg of tussendoor wordt gelezen. Op een mobile device in de meeste gevallen.

Voor het schrijven van een goede tekst voor een uitnodiging voor je webinar wil ik graag een aantal tips met je delen.

1. Richt je op iets waar iemand ‘s nachts van wakker ligt

Zorg ervoor dat je weet waar je doelgroep zich mee bezighoudt en druk om maakt. Dit mogen natuurlijk pijnpunten zijn waar iemand dagelijk mee te maken heeft. Bestaat je doelgroep uit bijvoorbeeld sales managers, kan je best aangeven dat je begrijpt onder welke druk die persoon staat of de targets wel worden gehaald. En dat het een eenzame job kan zijn. Daarna introduceer je jouw oplossing en overtuig je de ontvanger waarom die persoon moet deelnemen aan jouw webinar om problemen op te lossen en doelen te bereiken.
 

2. Gebruik geen suffe oneliners, ook niet als onderwerp

De belangrijkste eerste stap is om de ontvanger te overtuigen om de e-mail te openen. Met de overvolle inboxen van tegenwoordig is dat niet zo eenvoudig. Probeer dus anders te zijn dan de rest en bespaar je de moeite om een heel creatief onderwerp te bedenken. Voor de meeste mensen wekt dat slechts irritatie op. In plaats daarvan kan je beter een onderwerp bedenken dat de ontvanger aanspreekt, dus betrekking heeft op zijn of haar situatie. En maak een bruggetje naar jouw oplossing voor het probleem.
 

3. Kom tot de kern

Waarschijnlijk is het één van je grootste ergernissen, verkopers die je kostbare tijd opslokken met lange verhalen zonder inhoud. Tijd is schaars, dus zorg dat je snel tot de kern komt. Sla vragen als “Hoe gaat het met je?” en “Ik hoop dat deze e-mail goed terechtkomt” maar over. NIemand zit hier op te wachten. Get to the point en je lezer zal waarderen dat je zijn of haar drukke agenda respecteert. Omdat we weten dat meer en meer e-mails op een mobile device worden gelezen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je bericht makkelijk te scannen is.
 

4. Help de lezer om te converteren

Om de kans te vergroten dat je uit een koude e-mail conversie haalt, is het belangrijk om maar één call-to-action te gebruiken. In dit geval is dat dus, zich inschrijven voor je webinar. Zorg ervoor dat je een grote button gebruikt die de lezer naar je registratiepagina brengt. Zo kan iemand zich direct inschrijven.
 

5. Maak het persoonlijk (maar alleen als dat relevant is)

Een e-mail persoonlijk proberen te maken met dingen die niet relevant zijn voor de reden waarom je iemand uitnodigt voor een webinar kan je beter niet gebruiken. Wil je een bericht persoonlijk maken, doe dan eerst een beetje achtergrondonderzoek. Kijk bijvoorbeeld op een LinkedIn profiel om te zien of je een haakje kunt vinden waarom jij vindt dat deze persoon deel moet nemen aan jouw webinar.
 

6. Beantwoord de vraag “What’s in it for me?”

Een groot voordeel van een webinar is dat je een relatief lange tijd de aandacht van de kijker hebt. Gemiddelde kijktijd is 56 minuten, waar zie je dat nog? Maak daarom in je bericht direct duidelijk waarom de lezer zijn of haar kostbare tijd moet investeren om jouw webinar te bekijken. Als je meer over de persoon weet kan je aangeven dat het webinar helpt bij het bereiken van doel X. Uiteindelijk draait het allemaal om doelen behalen.
 

7. Positioneer jezelf als de expert

Krachtige statistieken en relevantie content tonen jouw expertise aan. Het toont aan dat je jouw huiswerk hebt gedaan en dat je de situatie van de lezer begrijpt. Je moet jezelf als de expert positioneren om ervoor te zorgen dat ze jouw webinar willen gaan volgen.
 

8. Doe jezelf niet te kort

Dingen zeggen als “Ik heb maar een paar minuten van je tijd nodig” is niet altijd handig om te doen. Doe geen beloften over tijd als je dat niet waar kunt maken. Zorg dat je duidelijk vooraf aangeeft hoe lang het webinar gaat duren en hou je daar ook aan! Er is niets vervelender voor een deelnemer dan het webinar eerder te moeten verlaten, omdat de presentator zich niet aan de tijd kan houden. O ja, misschien toch. Misschien is het nog erger om tijd vrij te plannen in je agenda en dat blijkt dat het webinar maar de helft van de geschatte tijd duurt. Geef mensen waar ze recht op hebben!
 

VOORBEELD: Laten we deze tips in de praktijk brengen!

Stel, je doelgroep bestaat uit sales teams. Op basis van de informatie die je van de marketingafdeling hebt gekregen weet je dat het gaat om sales managers met teams die bestaan uit 10 of meer mensen. En ze werken voor software bedrijven.

Door zelf onderzoek te doen, weet je dat sales managers een aantal dingen gemeen hebben:

  • Ze willen dat hun team efficiënt werkt en het grootste deel van hun tijd bezig is met verkopen.
  • Ze moeten hun team motiveren om hun targets te halen.


Hier een voorbeeld voor een e-mail om deze doelgroep uit te nodigen voor een webinar.

Onderwerp: Je verkopers spenderen 68% van hun tijd aan NIET verkopen - schrijf je in voor mijn webinar!

Tekst: Je verkopers spenderen te veel tijd aan administratieve taken. Daardoor houden ze niet veel tijd over om te verkopen. Omdat het jouw taak is om ervoor te zorgen dat de targets worden gehaald, wil je hen graag faciliteren met handige tools die hun werk eenvoudiger en sneller maken. Meer verkopen betekent meer omzet voor het bedrijf. Het halen van je targets is goed voor je carrière!

In dit webinar ga ik je in 30 minuten laten zien welke handige tools jij kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je verkopers meer dan 70% van hun tijd bezig kunnen zijn met verkopen.

Schrijf je direct in via onderstaande button. Tot dan!

Groet, 

 

Hoe ga jij jouw doelgroep bereiken? Of heb jij nog meer tips? Laat het ons dan hieronder weten!

Let's webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!