Huur een Webinar Coach in

Door Remco - 14 May 2016

Introductie

Veel ondernemers worstelen met het idee om webinars te organiseren. Je hoort het per slot van rekening overal om je heen. Om je doelgroep online te bereiken en aan je expert status te werken moet je gaan webinarren. Maar waar ga je dan beginnen? En al die andere dingen die je ook MOET doen...

Waarom een webinar coach?

Je staat er echt niet alleen voor. Er zijn voldoende mensen in Nederland die het wiel al hebben uitgevonden en jou kunnen helpen bij het organiseren van je eerste webinar. Tijdwinst en leren van andermans ervaringen. Top idee! Dan alleen nog even een juiste trainer of coach uitkiezen...

Er is uiteraard voor ieder wat wils. Het belangrijkste is dat de trainer of coach die je kiest aansluit op jouw behoeften. Dus daarvoor is het nodig om je behoeften duidelijk in kaart te brengen.

Bespaar veel tijd door niet het wiel opnieuw uit te hoeven vinden

De vooraanstaande business coaches in Nederland zijn vaak al twee jaar geleden begonnen met het delen van hun kennis via webinars. Een aantal is daar heel succesvol mee en haalt echt veel omzet uit deze interactieve online presentaties. Zij kunnen je inmiddels dus alle ins en outs vertellen over succesvolle webinars.

Maak geen beginnersfouten bij je eerste webinar

Wat misschien nog wel interessanter is, leer van hun fouten! Echt geloof mij, ook de guru's hebben fouten gemaakt tijdens hun eerste webinars. Denk maar niet dat zij nooit een verhaal hebben afgestoken en er pas aan het eind achterkwamen dat hun microfoon niet aanstond. Of dat hun eerste webinar direct helemaal vol zat. Nee hoor, met vallen en opstaan is dat allemaal gegroeid. Jij kunt er voor zorgen dat je deze fouten niet ook hoeft te maken.

Behaal direct resultaat met je eerste webinar

Een marketing webinar moet uiteindelijk resultaat opleveren. Leuk al dat gratis kennisdelen, maar uiteindelijk moet er brood op de plank komen. En je hebt geen tijd te verliezen, dus het liefst moet dat eerste webinar direct door het geluid gaan. Dat kan ook! Door gebruik te maken van de kennis en ervaring van een coach. Zij kunnen je precies vertellen hoe jij succesvol kunt zijn met het geven van webinars.

Waar heb ik dan behoefte aan?

De eerste stap is om duidelijk te maken wat je van een coach verwacht. Wil je iemand die je aan de hand neemt en stap voor stap het webinar proces met je doorloopt? Dus vanaf het bepalen van je onderwerp tot het inplannen van het webinar in de webinar software. Of wil je juist alleen maar iemand die je begeleidt tijdens een webinar.

Een webinar training volgen van een ervaren webinar coach

Met de toenemende populaireit van het webinar, komen er ook steeds meer ervaren webinar coaches. Je hebt dus de luxe positie om een trainingsprogramma te kiezen dat bij jou past. De bekende business coaches in Nederland hebben het webinar vaak een aantal jaren geleden al ontdekt. En diegene die succesvol zijn met webinars, willen dit graag aan andere leren.

En het mooie is, dat je wordt aangezet om je eerste webinar daadwerkelijk uit te zenden voor echte deelnemers. Ben je zo van je koudwatervrees af!

Begeleiding tijdens het opzetten en uitzenden van mijn eerste webinar

Bij het organiseren van je eerste webinar komt veel kijken. Je moet het webinar plannen, promoten, inhoudelijk vormgeven en dan ook nog eens een software tool eigen maken. Het kan dus ontzettend schelen als je hulpt krijgt bij het inrichten van je eerste webinar in de software.

Ook tijdens je eerste live uitzending komt er veel op je af. Het kan dan een heel rustig gevoel geven als er iemand met ervaring met je meekijkt en je kan bijstaan om het een fantastische eerste uitzending te maken.

Hoe selecteer ik een juiste webinar coach?

Het selecteren van een juiste webinar coach heeft veel met persoonlijke voorkeur te maken. Met een goede coach moet je direct een klik hebben. Het aanbod van de coach moet aansluiten op je behoeften. Een aantal punten kan je vooraf goed onderzoeken.

Volg een webinar van de coach zelf

Een heel goede, zo niet de beste, manier om een beeld te krijgen van een webinar coach is het volgen van een webinar van de coach. Het klinkt als een no-brainer en dat is het ook. Je kunt tijdens het webinar de trainer leren kennen en inschatten of het programma en de coach bij jou passen.

Bekijk het programma uitvoerig

Neem het aanbod goed onder de loep om te bepalen of de inhoud jou daadwerkelijk verder gaat helpen. Sluit de inhoud aan op jouw persoonlijk behoeften.

Neem persoonlijk contact op

Na het programma te hebben bekeken nog niet helemaal overtuigd? Dan kan je natuurlijk altijd persoonlijk contact opnemen met de coach. Op die manier krijg je snel een gevoel bij iemand en kan je bepalen of het de juiste persoon is.

Een aantal suggesties van ons voor jou..

Wij hebben een aantal waardevolle relaties opgebouwd met bekende business coaches. Zij hebben allemaal veel ervaring met het geven van webinars en vooral met het genereren van business via webinars.

Als je op zoek bent naar professionele begeleiding bij het organiseren van je eerste webinar, kan het echt de moeite lonen om deze toppers eens onder de loep te nemen!

Jeanet Bathoorn - Get Social Nederland

Jeanet helpt ondernemers hun bedrijf met social media en online marketing te profileren zodat ze moeiteloos zichtbaar worden en hun omzet te zien stijgen. Het resultaat is voor haar daarbij heel belangrijk.

In 2015 heeft Jeanet voor het eerst het programma 'Webinars Werken Wel' gedraaid. Dit is toen in samenwerking met ons gebeurd. Een enthousiaste groep van 15 ondernemers is toen begonnen met webinars.

Het unieke aan het programma is dat de deelnemers stap voor stap worden begeleid tot hun eerste webinar. Het doel is dus duidelijk, je gaat een webinar geven. Bekijk hier het hele programma.

Dennis J. Jansen - Tipsvoormeeromzet.nl

Dennis is met zijn bedrijf tipsvoormeeromzet.nl gespecialiseerd in praktische en effectieve training en coaching op het gebeid van communicatie, verkoop, management en persoonlijke effectiviteit. Dit sluit perfect aan op het fenomeen webinar.

Doordat Dennis zelf vaak webinars inzet om zijn online expert status te versterken en zijn doelgroep te bereiken, heeft hij veel kennis en ervaring op het gebied van marketing webinars. Hij is de expert als het aankomt op het goed opzetten van een webinar waarmee je wilt scoren. Verkopen dus!

In zijn programma leer je stap voor stap hoe je een succesvol webinar geeft. Bekijk hier het praktische programma van Dennis.

Robert Mares - Webinar-Experts.nl

Robert heeft zijn sporen wel verdiend de afgelopen jaren op het gebied van webinars. Hij heeft vele ondernemers begeleid tijdens hun webinars en geeft met regelmaat duo webinars. Ook is hij de bedenker van het fenomeen lunchwebinar.

De begeleiding van Robert is heel persoonlijk. Hij heeft meerdere ondernemers en bedrijven van A tot Z begeleid als het aankomt op webinars. Voor elk onderdeel kan hij van toegevoegde waarde zijn. Bekijk hier het uitgebreide aanbod van Robert.

Katinka Michiels - Power2Bloom

Katinka had nooit de bedoeling om online ondernemers te gaan coachen. Zij wilde vooral een eigen online business opbouwen en de vrijheid hebben om te werken waar en wanneer zij wil. Na het volgen van vele opleidingen en cursussen werd haar business snel een enorm succes. Nu leert zij ambitieuze coaches hoe ze een unieke en inspirerende online business creëren.

En daar zijn webinars uiteraard onderdeel van. Het programma 'Waanzinnig Winstgevende Webinars' is een complete training. Het complete A - Z systeem voor het voorbereiden, promoten, vullen, creëren en verkopen met webinars.

Anita Faber - Online Business Assistent

Anita begeleidt ondernemers bij het zetten van de eerste stappen op het gebied van webinars. Wil je wel webinars geven, maar laat je jezelf tegenhouden door angst? Dan ben je bij Anita aan het goede adres. Op een bevlogen en laagdrempelige manier neemt ze jou aan de hand.

Naast de persoonlijke begeleiding biedt zij ook het programma 'Webinars Zonder Zorgen' aan. In dit online programma deelt zij alle kennis die zij heeft opgebouwd over het organiseren en geven van webinars. Bekijk hier de volledige beschrijving.

Remco

Remco

Remco is een echte webinar marketing expert en ziet het liefst de hele wereld aan het webinarren!