Hoe kom je aan inspiratie voor een onderwerp voor je webinar?

Door Remco - 9 July 2015

Een goed onderwerp voor het webinar is natuurlijk heel belangrijk. Het bepaalt in grote mate of iemand zich wel of niet voor het webinar inschrijft. Soms heb je gewoon geen idee waar je het webinar over zou moeten geven. Lees hier een aantal praktische tips voor input voor een onderwerp.

Neem een enquête af

Je klanten hebben vaak meer dan genoeg suggesties voor een goed onderwerp voor een webinar. Het werkt dus heel goed om direct naar je klant te luisteren. Een snelle en handige manier om dat te doen is het afnemen van een enquête. Maak bijvoorbeeld gebruik van SurveyMonkey of Google Formulieren om snel en online een enquête op te stellen.      

 

Vraag de helpdesk of Online Community Manager

Als je in een grotere organisatie werkt kan je aan de medewerkers van de helpdesk vragen welke onderwerpen acuteel zijn. Zij hebben heel direct contact met de klant en krijgen veel vragen. Op die manier weten zij heel goed wat er speelt. 

Het zelfde geldt voor een Online Community Manager. Deze persoon heeft ook heel direct contact met klanten en weet je precies te vertellen wat een handig en goed onderwerp  is voor een webinar.

Je eigen blog

Bekijk welke onderwerpen en blogs het meest op je website worden gelezen of waar de meeste reacties op komen. Dit is een goede indicatie dat de bezoekers van je website op zoek zijn naar deze informatie. Je eigen blog kan dus een heel goede bron zijn om een onderwerp voor een webinar te bepalen.

Trending Topics op social media

Social media kan heel goed helpen om inspiratie op te doen voor een onderwerp voor je webinar. Dit is de plek waar mensen over allerlei onderwerpen berichten plaatsen en vragen stellen. Met handige tools kan je snel op de verschillende kanalen zoeken naar relevante berichten. Door goed te kijken naar de populaire berichten, kan je bepalen waar jouw volgers behoefte aan hebben.

Google Alerts

Met Google Alerts heb je de mogelijkheid om meldingen in te stellen. Zodra Google dan een nieuw bericht indexeerd waar die melding in voorkomt, krijg jij daar automatisch een bericht over. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent een voor jou relevant onderwerp.

Hoe kom jij aan inspiratie voor een onderwerp voor je webinar?

Remco

Remco

Remco is een echte webinar marketing expert en ziet het liefst de hele wereld aan het webinarren!