Laat jezelf zien tijdens een webinar

Door Remco - 31 July 2015

Een van de krachtigste eigenschappen van een webinar is vaak ook één van de redenen waar nieuwe gebruikers tegenop kijken: de live interactie met de deelnemer. Webinars zijn uitermate geschikt om direct contact te hebben met je doelgroep en aan een sterke vertrouwensband te werken. Het is daarom wel belangrijk om je gezicht te laten zien.

Een gezicht geeft vertrouwen

Mensen kopen van mensen en niet van een bedrijf of van een presentatie. Voor het succes van je webinar is het dus belangrijk om je niet de gehele presentatie achter je slides te verschuilen. Kom tevoorschijn en laat jezelf zien aan de kijkers. Geef de deelnemers de kans om jou echt te leren kennen, alleen dan kunnen zij beoordelen of ze je kunnen vertrouwen. 

Bedenk jezelf dat misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw webinar, jijzelf bent! Uit de statistieken blijkt ook dat webinars waarbij de presentator regelmatig in beeld te zien is, duidelijk beter scoren. Het leidt tot meer leads en zeker als je direct sales wilt behalen is het belangrijk voor de conversie. 

Uiteraard hoef je niet de hele presentatie in beeld te zijn. Een aantal momenten zijn essentieel. Bijvoorbeeld tijdens de introductie of een vraag- en antwoordsessie aan het eind van het webinar. 

Ook via webcam haarscherp in beeld

En omdat je gebruik maakt van een webcam, betekent dat niet dat je er niet goed uit hoeft te zien. Lees hier 'hoe je ervoor zorgt dat je er ook op de webcam goed uit kunt zien'. Met de huidige kwaliteit van webcams is het beeld scherper dan ooit en heb je echt geen dure professionele camera's nodig. Zorg ervoor dat de achtergrond rustig en strak is en maak gebruik van licht. 

Besteed naast het beeld ook aandacht aan de kwaliteit van het geluid. Het geluid maakt of kraakt het succes van je webinar. Een kleine investering in een externe usb microfoon heb je dan ook zo terugverdiend.

Een webinar is dus het ideale podium om jezelf te profileren en aan je deelnemers te laten zien dat jij de betrouwbare expert bent. Als je voor een groep mensen een presentatie geeft doe je dit vaak staand. Waarom zou je dit tijdens een webinar dan niet doen? 

Staand presenteren geeft je boodschap extra kracht

Je lichaamstaal is heel belangrijk tijdens iedere presentatie. Ook tijdens een webinar speelt dat een belangrijke rol. Door staand te presenteren komt je boodschap vaak veel krachtiger en geloofwaardiger over. Je kijkers zijn het wel waard om tijdens je presentatie te staan. Het zorgt vaak voor meer zelfvertrouwen en dat is tijdens een presentatie altijd belangrijk. 

Onthou dat de deelnemers zijn gekomen omdat zij vertrouwen hebben in jou als expert op een bepaald gebied.

Dan mag jij ook in jezelf geloven!

Remco

Remco

Remco is een echte webinar marketing expert en ziet het liefst de hele wereld aan het webinarren!