NIEUW: De nieuwe chatmodule is live!

Door Jaimy - 16 August 2018

De nieuwe chatmodule is live! Zoals eerder aangekondigd hebben wij de afgelopen tijd achter de schermen hard gewerkt om de chat functie te optimaliseren.

Naast een aantal cosmetische veranderingen hebben we veel performance verbeteringen doorgevoerd. Met alle veranderingen wordt het cahtten met deelnemers nog sneller en makkelijker. Dit komt de interactie tijdens het webinar natuurlijk ten goede! 

De cosmetische veranderingen 

We laten je graag zien wat we hebben gedaan. Bekijk hieronder de cosmetische veranderen aan de chat.

Nieuwe chatmodule
 

# Chatballonen zijn verdwenen

We hebben het uiterlijk van de chat veranderd. Dit vooral om lange gesprekken beter weer te kunnen geven. De chat ballonnen zijn verdwenen, simpelweg omdat ze niet meer nodig zijn. Daarmee is de optie om de kleuren in te stellen vervallen. Omdat dit nu overbodig is geworden.


# Versturen met 'enter'

De verstuur button is verdwenen voor deelnemers die via een desktop of laptop kijken. Het versturen van een bericht gebeurt via ‘enter’. Op mobiele apparaten blijft de verstuur button wel bestaan.

Geen verstuur button
 

Nieuwe features

# Voeg je eigen avatar toe

Om het geheel nog persoonlijker te maken in de chat, hebben we de avatar toegevoegd. Iedereen in de chat kan zichzelf hiermee een gezicht geven. Een avatar is een foto of afbeelding van de persoon zelf. Dit geldt uiteraard ook voor de presentator en de moderator.

Wil jij weten hoe je gemakkelijk jouw avatar kan instellen? Bekijk dan het artikel in het Help Center over de avatar via Gravatar.
 

# Presentator chat

Het is nu mogelijk om als moderator met de presentator te chatten. Handig om bijvoorbeeld veelgestelde vragen direct door te spelen naar de presentator, zodat deze live in de uitzending beantwoord kunnen worden.
 

# Meer stats over het gebruik van de chat

Er is een grafiek toegevoegd aan de statistieken die laat zien hoeveel activiteit er in de chat is geweest tijdens het webinar. Benieuwd waar je dit kunt terugvinden? Dat lees je hier!
 

Meer statistieken over gebruikers in de chat


 

# Chat gesprekken exporteren

Je kunt nu de chatlog exporteren naar een csv bestand. Zo kan je de gestelde vragen handig opvolgen als ze nog niet beantwoord zijn. Of je gebruikt de gesprekken om een “vraag en antwoord” lijst te maken en na te sturen.

Je kunt de gesprekken op deze manier ook importeren in je CRM systeem om de data toe te voegen aan een contact.
Gesprekken exporteren

Prestatie verbeteringen

Verbeterde server infrastructuur

Bij webinars met veel kijkers worden meer vragen gesteld. Vaak worden de vragen ook op vrijwel hetzelfde moment gesteld. Dit vraagt veel van de servers om de inkomende gesprekken goed te kunnen verwerken. Door de server infrasctrucuur te verbeteren komen de gesprekken nu nog beter binnen en worden grote aantallen beter verwerkt.


[NIEUW] Geavanceerd moderator dashboard

Het geavanceerde moderator dashboard zorgt ervoor dat het eenvoudiger wordt om met meerdere moderators samen te werken. Vooral om webinars met veel kijkers en dus veel vragen goed aan te kunnen. Het zorgt voor overzicht en op die manier mis je geen vraag. 

We hebben een aantal logica regels ingebouwd die ervoor zorgen dat het systeem jou helpt bij het afhandelen van grote aantallen gesprekken.

Let op: Dit geavanceerde moderator dashboard is onderdeel van ons Enterprise pakket dat wij na de zomer gaan lanceren. Binnenkort meer!
 

Geavanceerde moderator functie


Let's webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!