NIEUWE FEATURE: Co-presentator

Door Remco - 2 August 2017

Een groot voordeel van het webinar is dat reizen niet meer nodig is om elkaar te treffen. Zowel voor de deelnemers als de presentator is het niet nodig om af te reizen naar een locatie om deel te nemen aan een seminar.

Hoe handig zou het zijn om ook voor een co-presentator of gastspreker niet te hoeven reizen naar de webinar studio om deel te nemen aan de live uitzending? Heel Handig!

Het is nu mogelijk om iemand als co-presentator uit te nodigen voor het webinar. Zo wordt het mogelijk om samen een webinar te geven van verschillende locaties.

CO-PRESENTATOR TOEVOEGEN

Het toevoegen van een co-presentator kan nadat je een webinar hebt aangemaakt en gepubliceerd. Na het publiceren van het webinar kom je op het dashboard terecht. Daar kan je extra gebruikers toevoegen en deze ook beheren.

Klik op "gebruiker toevoegen" en vul voornaam, achternaam en e-mailadres in van de persoon die je wilt toevoegen en kies als rol "co-prEsentator". Klik vervolgens op "opslaan".

De uitnodigingslink versturen

Nadat je een co-presentator hebt teogevoegd, kan je deze persoon een e-mail versturen. Deze mail bevat de unieke link waarmee die persoon kan inloggen als co-presentator tijdens het webinar.

De link voor de co-presentator is geldig voor het gehele webinar, dus inclusief alle uitzendingen.

Per webinar is het mogelijk om één co-presentator toe te voegen.

MOGELIJKHEDEN VAN EEN CO-PRESENTATOR

Zodra de hoofd-presentator het webinar vanuit WebinarGeek heeft geopend, kan de co-presentator ook inloggen via de link. Dan kan de co-presentator op "connect" klikken om te verbinden met het webinar. Nadat de verbniding tot stand is gebracht, is het mogelijk om met elkaar te communiceren. Zodra de hoofd-presentator de live uitzending start, is dat niet meer mogelijk

De persoon die aan het presenteren is, krijgt ook de de mogelijkheid om de interacties, presentatie en video's te bedienen. Bij de presentator die op dat moment on hold is, zijn die opties niet beschikbaar. Die persoon kan wel de chat beheren en bedienen.

Beide presentatoren kunnen de chat activeren of deactiveren.

Remco

Remco

Remco is een echte webinar marketing expert en ziet het liefst de hele wereld aan het webinarren!