2017 Roadmap – webinars zullen nooit meer hetzelfde zijn

Door Remco - 2 February 2017

2017 belooft een bijzonder jaar te worden. Met de grootste update van ons platform na de lancering in 2015, gaan we de standaard voor de webinar ervaring van zowel kijkers als presentatoren extreem verhogen.

Met slechts een klik op de knop live gaan en in hoge kwaliteit uitzenden en dat allemaal zonder vertraging. Het kan allemaal niet op. Nog heel even geduld….eind februari is het zover.

Daar blijft het niet bij. We hebben voor dit jaar nog een aantal andere toffe dingen op de planning staan. Hieronder vertel ik je graag meer over een aantal komende features.

Bye Bye Google Hangouts on Air, welcome WebRTC

2017 wordt het jaar waarin we afscheid gaan nemen van de streaming technologie Google Hangouts on Air. Afgelopen periode heeft Google al een aantal ontwikkelingen doorgevoerd die niet onopgemerkt zijn gebleven. En onlangs heeft Google aangekondigd dat ze apps van derden na 25 april 2017 niet langer zullen ondersteunen. Dat heeft direct invloed op de beschikbaarheid van onze app in Google Hangouts on Air. Het is dus de hoogste tijd voor verandering!

WebinarGeek gaat over op WebRTC

En die verandering is onderweg. Eind februari gaan wij onze nieuwe versie lanceren. Met die nieuwe versie gaan we gebruik maken van de vooruitstrevende technologie WebRTC. WebRTC staat voor WebRealTimeCommunication en dat betekent inderdaad dat we straks geen vertraging meer hebben. Daar zullen een heleboel van jullie heel blij mee zijn.

Het opstarten van een webinar gaat in de nieuwe versie ook veel eenvoudiger. Je hebt geen Google account meer nodig en hoeft geen instellingen van je YouTube kanaal aan te passen voordat je mag streamen. Vanuit WebinarGeek start je het webinar eenvoudig op en met één klik op de knop ben je live!

Hogere beeld en geluid kwaliteit

Een ander groot voordeel is dat de kwaliteit van het beeld en het geluid omhoog gaan. Alles bij elkaar zorgt de nieuwe versie straks voor een compleet nieuwe webinar experience voor zowel jou als presentator als voor je deelnemers. Wij kijken er heel erg naar uit om je kennis te laten maken met onze verbeterde webinar software. Stay tuned!

Voordelen nieuwe WebinarGeek:

  • Geen vertraging tijdens uitzending
  • Eenvoudig opstarten van live webinar
  • Hoge beeld en geluid kwaliteit
  • Hoge kwaliteit slides

We're going international!

Een webinar laat zich niet beperken tot landsgrenzen en vanaf dit jaar wij ook niet meer. Deze ontwikkeling gaat in twee stappen.

De app in het Engels

De eerste stap hebben we inmiddels gezet door de app in het Engels beschikbaar te maken. Je kunt nu als je ingelogd bent switchen van Nederlands naar Engels. Dit maakt het mogelijk om ook webinars te organiseren voor een buitenlands publiek!

WebinarGeek gaat naar het buitenland

Later dit jaar gaan we de tweede stap zetten, door ook met WebinarGeek zelf de stap naar het buitenland te wagen. Ook daar zijn heel veel ondernemers en bedrijven die graag eenvoudig kwalitatief hoogwaardige webinars willen geven en wie zijn wij dan om ze niet ook de kans te bieden om met WebinarGeek te kunnen werken.

Betaalde webinars

De behoefte om betaalde webinars te geven wordt steeds groter. Het is namelijk een fantastische manier om online betaalde trainingen aan te bieden. Dit jaar gaan we de mogelijkheid introduceren om betaalde webinar te organiseren met WebinarGeek. Het mooie van deze functionaliteit is, dat wij alles uit handen nemen. Je hoeft alleen maar de hoogte van het bedrag op te geven dat mensen moeten betalen om deel te kunnen nemen.

En om direct nog een stap verder te gaan, wordt het ook mogelijk om tijdens het webinar producten of diensten aan te bieden. Deze kunnen direct worden afgerekend tijdens de uitzending, zodat deelnemers het webinar niet hoeven te verlaten.

Automated webinars

Een toenemende trend in de wondere wereld van webinars is het automated webinar of evergreen webinar. Dit is een vooraf opgenomen webinar dat op gezette tijdstippen automatisch wordt afgespeeld. Deelnemers schrijven zich in voor het webinar en ervaren een live webinar. Zij hebben geen idee dat zij eigenlijk naar een video kijken. Tenzij jij het ze vertelt natuurlijk.

Wij bieden al de mogelijkheid voor vooraf opgenomen webinars, maar gaan de mogelijkheden om geautomatiseerde webinars te plannen verder uitbreiden om je leven nog eenvoudiger te maken. Je kunt straks dus deze geautomatiseerde webinars vooruit plannen, zodat bijvoorbeeld elke dinsdag en donderdag ochtend om 10.00 uur een webinar start. Door slim interacties in te stellen, gaan de webinars voor je werken zonder dat jij persoonlijk aanwezig hoeft te zijn. Hoe bedoel je “passief inkomen”?

Moderator dashboard/VA ondersteuning

Het kan heel handig zijn om een extra handje hulp te krijgen tijdens een webinar. Zeker als het aantal deelnemers groter wordt of als het je eerste webinar is. Een veel gevraagde functionaliteit is dan ook een moderator dashboard.

Moderator dashboard

Als het aantal deelnemers toeneemt, kan de chat snel overspoeld worden met vragen. Een goed teken natuurlijk, maar je raakt dan al snel het overzicht kwijt. Het is dan heel fijn als je één of meerdere mensen tot je beschikking hebt die de inkomende vragen kunnen behandelen. Zodat je als presentator kunt focussen op je presentatie. Het moderator dashboard gaat dit mogelijk maken. Een team van moderators kan tijdens het webinar direct vragen beantwoorden of de belangrijkste vragen doorsturen naar de presentator.

VA ondersteuning

VA staat voor virtueel assistent. Deze relatief nieuwe functie wint snel aan populariteit. Veel ondernemers gebruiken een VA om bepaalde taken uit handen te geven en meer tijd over te houden voor de kernzaken.

Ook zijn er VA’s die zich specialiseren op het gebied van ondersteuning tijdens webinars. Met de kennis en ervaring die de VA meebrengt, kun je als beginnende webinar presentator veel tijd besparen. Het wordt straks mogelijk dat de VA vanaf afstand ondersteuning biedt tijdens een webinar. Door inkomende vragen te behandelen en te monitoren of zelfs door de poll vragen en calls to action tijdig te activeren. Of gewoon door aanwezig te zijn en te kunnen helpen indien nodig.

Webinar training

We weten dat veel mensen een webinar willen geven, maar het een hoge drempel kan zijn om ook daadwerkelijk te doen. We krijgen dan ook regelmatig de vraag: “Waar moet ik beginnen?”

Voor al die mensen hebben wij een super kick off training gemaakt. Tijdens de training lopen we langs alle facetten van een webinar, zodat je met alle vertrouwen je eerste webinar kunt organiseren.

Dus als jij je druk maakt over de techniek, de inhoud of de promotie van je webinar. Dan is deze training echt iets voor jou. We hebben op de planning staan om in maart met de eerste training te beginnen. Weet je nu al dat je interesse hebt, stuur dan een bericht naar mij via remco@webinargeek.com. Dan hou ik je persoonlijk op de hoogte over de planning.

En natuurlijk nog veel meer

Dit is een overzicht van de belangrijkste functionaliteiten die wij in 2017 gaan toevoegen. Uiteraard zijn we altijd bezig om onze software te verbeteren en nog gebruiksvriendelijker te maken. Wij willen immers jouw leven nog makkelijker maken en ervoor zorgen dat jij succesvol bent met webinars.

Daarom voegen we veel meer kleine aanpassingen en nieuwe features toe. Mocht jij zelf echt iets hebben wat je graag toegevoegd zou willen hebben, stuur dan een bericht naar remco@webinargeek.com.

Ik kan niets beloven, maar kan er altijd naar kijken!

Remco

Remco

Remco is een echte webinar marketing expert en ziet het liefst de hele wereld aan het webinarren!