Tips voor het opstellen van een e-mailcampagne

Door Jaimy - 22 May 2018

Je kunt op verschillende manieren jouw webinar promoten. Vaak wordt gekozen om het webinar te promoten via sociale media kanalen. Je kan er ook voor kiezen om het op een andere manier te doen, door gebruik je maken van jouw eigen netwerk. Bijvoorbeeld door middel van een e-mailcampagne. In deze blog gegeven wij jou een aantal tips voor het opstellen van een e-mailcampagne.

Voordat je begint met het sturen van je e-mails, bedenk dan eerst hoe veel e-mails jij van plan bent te versturen. Het versturen van te veel e-mails kan ervoor zorgen dat de e-mail niet wordt gelezen of zelfs tot afmeldingen van het webinar. Voorafgaand aan het webinar is het verstandig om twee e-mails te sturen.

E-mail 1: In de eerste e-mail vertel je over het onderwerp van jouw webinar en het probleem of de vraag die je voor de kijker gaat oplossen. In feite informeer je de lezer over het bestaan van jouw webinar en de reden waarom zij dit niet moeten missen!

E-mail 2: In de tweede e-mail geef je meer achtergrondinformatie over het webinar. Bijvoorbeeld wie er gaan spreken tijdens het webinar. Of wat de kijker inhoudelijk kan verwachten. Geef de lezer een kleine reminder wanneer het webinar gaat plaatsvinden en hoe zij zich kunnen aanmelden.

In de WebinarGeek Wizard kan je zelf je e-mailcampagne samenstellen. Je hebt hierin de mogelijkheid om de e-mails in geheel eigen huisstijl op te zetten. Bekijk hier hoe dat in zijn werking gaat.

Je wilt natuurlijk dat je e-mail wel gelezen wordt. Het is handig om dan een paar punten voor ogen te houden bij het opstellen van de e-mail. Houdt bij het opstellen van de e-mail rekening met de volgende 5 stappen.

Stap 1: Personaliseer de e-mail
Door de e-mail te personaliseren wordt deze sneller gelezen. Bij het personaliseren wordt gedacht aan het opnemen van profielgegevens, zoals de naam van de geadresseerde, in de e-mail. Jij leest toch ook eerder een mail als die écht naar jou gericht is?

Stap 2: Schrijf een korte, krachtige e-mail
Less is more. Niemand heeft zin om grote lappen tekst te lezen. Daarbij verkleind het de kans dat jij de gewenste boodschap kan overbrengen op de lezer. Schrijf daarom korte, duidelijke en eenvoudige teksten. Houdt rekening met de boodschap die je over wilt brengen, zorg dat dit duidelijk wordt in je e-mail.

Stap 3: Maak een call to action
Jij wilt natuurlijk dat de lezer zich gaat inschrijven voor jouw webinar, gebruik daarom een call to action. Een call to action is een oproep tot actie. Die call to action moet ervoor zorgen dat de lezer in actie komt, en zich inschrijft voor jouw webinar. Je kan bijvoorbeeld een button maken die doorverwijst naar de registratiepagina. Voor een call to action zit het hem vooral in de vorm, tekst en kleur. Maak de button niet te klein, bedenk een korte maar krachtige tekst en kies een opvallende kleur die zich onderscheid van de huisstijl in de e-mail.

Stap 4: Alleen afbeeldingen met linkjes
Als je gebruik maakt van afbeeldingen in de e-mail zorg er dan altijd voor dat hier linkjes achter zitten. Afbeeldingen trekken namelijk de aandacht van de lezer, zij zullen hierop klikken. Mocht dat gebeuren is het belangrijk dat deze klik doorverwijst naar een pagina. Bijvoorbeeld de registratiepagina of jouw website.

Stap 5: Delen!
De inhoud van je e-mail moet ook gedeeld kunnen worden. Vraag je lezer om jouw bericht door te sturen naar iemand in zijn of haar netwerk. Of zorg ervoor dat het mogelijk is om de inhoud te delen via sociale mediakanalen. Op deze manier maak je je bereik groter, dit kan zorgen voor meer registraties voor jouw webinar!

Let’s webinar!
 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!