Top 6 webinar Do’s and Don’ts

Door Jaimy - 26 June 2018

Webinars zijn ontzettend populair, je kunt namelijk gemakkelijk een grote groep mensen bereiken met jouw boodschap. Wanneer je betrokken bent bij een webinar zijn er een paar dingen die je wel en niet moet doen om professioneel te blijven en een succesvol webinar te hosten.

Do – Maak een planning

Bij het organiseren van een webinar moet je een goede planning hebben. Dit betekent simpelweg dat de planning van je webinar het doel, de boodschap, de belangrijke punten en de inhoud van de presentatie omvat.

Do – Stuur e-mails
Houd er rekening mee dat slechts een paar mensen reageren op de eerste e-mail. Zorg er dus voor dat je enkele herinneringen e-mails maakt. Stuur deze een week voor het webinar, en een dag ervoor. Op die manier zorg je ervoor dat de geregisterde het webinar niet vergeten.

Do – Voeg afbeeldingen toe
Vergroot de interesse in de presentatie, workshop of lezing door afbeeldingen en visuals toe te voegen aan het webinar. Het moet een toevoeging zijn die het publiek geboeid houdt.

Don’t – Ga niet over de tijd heen
Een gemiddeld webinar duurt 45 minuten tot een uur. Het is belangrijk om te begrijpen dat het publiek een strak schema heeft. Ga daarom ook niet over de geplande tijd heen en zorg dat de inhoud binnen de geplande tijd past. Maar stop ook niet 15 minuten eerder!

Don’t – Negeer geen technische problemen
Het kan, door verschillende oorzaken, voorkomen dat de techniek je in de steek laat. Als je stem, video's of andere auditieve inhoud niet werkt, raak dan niet in paniek. Los dit probleem op door te proberen te blijven communiceren met het publiek. Je kan de problemen niet negeren, dat zal het publiek als storend ervaren.

Don’t – Gebruik geen overmatige tekst
Een saaie presentatie is er een vol met veel teksten die het publiek moet lezen. Als er tekst nodig is, breng het dan in evenwicht met iets dat de aandacht trekt zoals een afbeelding of een video.

Let's webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!