Waar kan ik mijn webinar online promoten?

Door Jaimy - 1 June 2018

Super handig, tegenwoordig kan je het webinar overal online promoten. Je hebt zo veel keuze maar, misschien maakt dat het juist ook wel lastig. Wij geven jou 5 online kanalen waar je jouw webinar kan promoten. Dan is het aan jou de keuze, welk kanaal het beste past bij jouw doelgroep!  

Facebook

Hedendaags wordt Facebook veel gebruikt voor een privénetwerk van familie en vrienden. Op Facebook krijg je vaak alleen content te zien van jouw bekenden en van bedrijven die je zelf actief bent gaan volgen. Op Facebook kan je ook een bedrijfspagina. Zorg dat jouw gebruikers/klanten en fans jouw bedrijf kunnen vinden op Facebook. Zodra er mensen zijn die jouw Facebookpagina volgen, zou je hier jouw webinar kunnen promoten. Je kan ook nog een stapje verder, Facebook biedt de mogelijkheid om betaalde advertenties te plaatsen, hiermee vergroot je het bereik van jouw bericht!

De grootte van je bereik wordt bepaald door de content die je plaatst. Ben je benieuwd hoe je online content voor jouw webinar creëert? Wij hebben 8 tips voor jou!

LinkedIn

Het promoten van je webinar kan ook via LinkedIn. LinkedIn is het zakelijke social media platform voor zowel personen als bedrijven. Dit netwerk bestaat uit zakelijke relaties en kan je zien als een online CV. Dit is een social media kanaal wat uitermate geschikt is voor het delen van zakelijke content en bijvoorbeeld voor bedrijven met B2B-producten.

Twitter

Twitter is een los netwerk van mensen die elkaar al dan niet kennen, maar die elkaars posts interessant vinden en om die reden elkaar volgen. Wanneer die jouw boodschap gedeeld wordt op Twitter verspreidt het zich snel. Twitter wordt zowel zakelijk als privé ingezet en is een prima kanaal om je webinar op te promoten!

Instagram

Instagram werkt anders dan de andere social media platform. Het is namelijk een platform waar je visuele content plaatst, in de vorm van plaatjes en foto's, in plaats van tekst. Mensen zijn van nature visueel ingesteld hierdoor kijken mensen gemakkelijker naar een afbeelding dan dat ze een tekst lezen. Instagram kan gekoppeld worden aan andere social media accounts, zoals Twitter en Facebook. Let er dus op als je jouw webinar op Instagram promoot dat je een afbeelding gebruikt die bij het webinar past en een korte tekst met een link naar de registratiepagina toevoegt.

Website

Maak, naast social media kanalen, ook gebruik van jouw eigen website. Plaats hier een blog over het webinar dat je organiseert of een call-to-action waarop bezoekers zich kunnen inschrijven! Hoe je je blog kan gebruiken om je webinarpubliek te vergroten, lees je hier!

Ben je van plan je webinar ook nog te promoten via een e-mailcampagne? Vergeet dan niet nog even deze tips door te nemen!

Let’s webinar!
 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!