Webinars geven in de zomer? Wie en waarom!

Door Jaimy - 10 July 2018

Het vakantieseizoen! Je zou denken dat dit de tijd van het jaar is waarin mensen niet op een uitnodiging voor een webinar zitten te wachten. Dat zou zo kunnen zijn. Maar voor anderen, bijvoorbeeld reis-, sport-, cultuur- en buitenactiviteit gerelateerde bedrijven, is het zomerseizoen de periode om webinars te geven. Klanten zoeken op internet naar vakantie-ideeën, dus webinars zijn een uitstekende manier om ze te bereiken! Jij kunt zowel jouw deskundigheid versterken als jouw aanbod promoten. In deze blog leer jij welke bedrijven webinars moeten opnemen voor hun marketingplannen in de zomer!

1. Reis gerelateerde bedrijven

Heb jij een online reisbureau of service waar vakantiepakketten geboekt kunnen worden? Dan is dit de tijd van het jaar om webinars te geven! Nodig jouw klanten en prospects eens uit voor een reeks webinars over de cultuur en het dagelijks leven in leuke vakantiebestemmingen. Of geef een webinar samen met een gids om zijn of haar ervaringen te delen en vragen te beantwoorden tijdens een Q&A sessie. Zo kun je de kijkers bijvoorbeeld op de hoogte houden van zaken als verplichte vaccinaties, kledingvoorschriften die in bepaalde landen wenselijk zijn en toegang tot geldautomaten. Hierdoor kan het publiek de nodige informatie verzamelen en beter voorbereid op reis gaan!

2. Buitenactiviteit gerelateerde bedrijven
Als je een bedrijf hebt dat zich bezighoudt met het organiseren van buitenactiviteiten, nemen veel klanten online contact op. Er zijn namelijk veel buitenactiviteiten te beoefenen in de zomer zoals zeilen, surfen, zwemmen of bootcampen? Maar wat bied jij aan? Nodig jouw (potentiële) klanten uit om een webinar te volgen waarin jij hen laat zien welke activiteit jij aanbiedt dit seizoen. Je kunt tools bespreken die handig zijn voor buitenactiviteiten of tips&tricks  doornemen met je kijkers. Zoek naar content die bij jouw bedrijf past en aansluit op de wensen en behoeftes van jouw publiek!

3. Cultuur gerelateerde bedrijven
Werk jij bijvoorbeeld bij een museum of de gemeente? Gebruik webinars eens om jouw aanbod te presenteren. Organiseer een webinar voor mensen die geïnteresseerd zijn in een bezoek aan je stad over de details van een tentoonstelling. Vertel wat er te doen is in de stad en waarom toeristen juist naar deze stad moeten komen!

4. Alle bedrijven kunnen webinars geven in het zomerseizoen!
Veel personen hebben in de zomer meer vrije tijd en willen die tijd nog wel eens gebruiken om hun kennis bij te spijkeren doormiddel van een informatieve webinar. Welk bedrijf je ook hebt, het is natuurlijk voor iedereen mogelijk om webinars in het zomerseizoen te geven. Je zal in het zomerseizoen met een aantal punten rekening moeten houden bij het geven van webinars.

  • Het weer: Op een stralende dag zal de opkomst voor het webinar wel eens tegen kunnen vallen. Zorg dan ook dat je het webinar niet plant om een hele warme dag. En dat moet best lukken met de Nederlandse zomer.
  • Het tipstip: Ook het tijdstip is van belang. Overdag zijn personen buiten bezig met activiteiten. Het zou goed kunnen dat het beste tijdstip in het zomerseizoen om het webinar te geven, in de avond is. Dit is afhankelijk van jouw doelgroep.
  • De promotie: In de vakantie worden mailboxen niet zo nauwkeurig bijgehouden als in een 'gewone' werkweek. Zorg ervoor dat je de promotie van je webinar dus niet beperkt tot alleen e-mails sturen. Kijk wat sociale media kanalen voor het promoten van jouw webinar kunnen betekenen. 

Let’s webinar!
 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!