Maak gebruik van social media voor de promotie van je webinar

Door Remco - 11 August 2015

Maak gebruik van social media om je webinar te promoten. Het is de kans om eenvoudig mensen buiten je eigen netwerk te bereiken. Vraag jouw volgers om het webinar weer met hun volgers te delen. Onderschat de kracht van social media op dit gebied niet en besteed tijd en aandacht aan het opstellen van goede berichten.

Het promoten van je webinar via social media is een heel krachtige manier. Door jouw volgers te vragen om het webinar weer met hun volgers te delen, heb je al snel een heel groot bereik. Een bereik van mensen die nog niet in je eigen netwerk zitten. Het loont dus zeker de moeite om voldoende tijd te besteden aan het opstellen van goede berichten die je afstemt op het specifieke kanaal. 

Welke social media zet je in?

Dit is sterk afhankelijk van je doelgroep. Dus als je die helder voor ogen hebt, kun je eenvoudig bepalen welke kanalen goed zijn om te zetten. Dit zullen vaak de kanalen zijn die je normaalgesproken ook voor je social media marketing inzet. Je weet wellicht al op welke media je doelgroep actief is en daar kan je prima starten met de promotie.

Handige manieren voor promotie via social media

1. Deel de URL naar de registratiepagina via social media

Tegenwoordig zijn de verschillende social media kanalen slim. Als je de URL naar de registratiepagina in WebinarGeek kopieert en direct in bijvoorbeeld een Facebook post plakt, wordt veel informatie automatisch overgenomen. 
Als je dan nog een afbeelding toevoegt, wordt deze clickable. Dit zorgt ervoor dat mensen heel snel naar je registratiepagina kunnen gaan.

2. Voeg social buttons toe op de registratiepagina

Door het bezoekers van je registratiepagina zo eenvoudig mogelijk te maken om de pagina te delen, zullen zij dit ook eerder doen. Zorg er dus voor dat de social sharing buttons op je registatiepagina staan.

Remco

Remco

Remco is een echte webinar marketing expert en ziet het liefst de hele wereld aan het webinarren!