WebinarGeek in 2018, een vooruitblik...

Door Jaimy - 31 January 2018

Inmiddels hebben we de maand januari alweer achter de rug. De kop is eraf! En wat was de start van 2018 anders dan de start van 2017 voor WebinarGeek.

Met ingang van het nieuwe jaar zijn er twee nieuwe gezichten bij WebinarGeek begonnen. Jaimy en Dina zijn het team komen versterken en gaan zich richten op online zichtbaarheid en het succes van onze gebruikers. Want hoe goed de software ook is, als je geen succesvolle webinars weet te organiseren, is de lol er snel vanaf. 

Dat brengt ons direct bij een belangrijk thema voor 2018. Kennis. Dit jaar gaan wij op alle vlakken meer kennis delen.


Webinar Academy
De webinar academy wordt de plek waar je moet zijn als je iets wilt weten over het organiseren van webinars. Aan de hand van hoe kan het ook anders webinars, video’s, guides en blogs gaan we je op alle vlakken helpen om succesvol(ler) te zijn met het organiseren van webinars. Er staan hele gave dingen op de planning!

Webinar Workshops
Vanaf deze maand biedt WebinarGeek de mogelijkheid je op weg te helpen bij het organiseren van jouw eerste webinar. Elke laatste vrijdag van de maand organiseren wij de workshop: Kickstart je webinar met WebinarGeek. En.. het is geheel gratis! Ben je benieuwd wat het programma inhoudt of wil je je gelijk inschrijven, kijk dan op: https://www.webinargeek.com/blog/workshop-kickstart-je-webinar-met-webinargeek

Geld verdienen met betaalde webinars
Vorig jaar kondigde wij het al aan. Het moet mogelijk zijn om deelnemers te laten betalen om een webinar te kunnen volgen. Daar zijn wij achter de schermen al een tijd lang druk mee bezig. En vanaf half februari gaan we de betá versie uitrollen. Daarmee wordt het mogelijk om mensen te laten betalen om deel te nemen. Later dit jaar zullen wij daar ook de optie aan toevoegen om direct tijdens het webinar producten of diensten te verkopen.

De Algemene verordening gegevensbescherming ( AVG)
Per 25 mei 2018 is de AVG van toepassing. Een privacywetgeving voor de gehele EU. Dus dat is goed nieuws. Ook op het registratieproces voor de webinars heeft dit impact. Wij zijn bezig met alle voorbereidingen hiervoor en zullen hier op korte termijn meer informatie over delen. Houd er rekening mee dat deelnemers aan een webinar in de toekomst via een checkbox akkoord zullen moeten geven om hun gegevens te bewerken. Wij zullen de software hiervoor klaarmaken en erin voorzien dat het voor jouw bedrijf mogelijk wordt om je aan deze nieuwe regels te houden.

Partnerprogramma’s
Steeds vaker krijgen wij vanuit verschillende hoeken verzoeken om partner te worden. Hierbij kan je denken aan videoproductie bedrijven, die andere bedrijven helpen om videoproducties te draaien. Zij willen hun mogelijkheden uitbreiden en ook webinars kunnen aanbieden. Maar ook marketingbureaus die inzien dat deze tool voor hun klanten heel interessant kan zijn. Wij gaan in 2018 verschillende partnerprogramma’s opzetten om in deze behoeften te voorzien.

Toekomst van WebRTC
We zien steeds meer ontwikkelingen bij alle verschillende partijen op het gebied van WebRTC. Dat betekent dat steeds meer browsers bezig zijn met het ontwikkelen van toepassingsmogelijkheden voor WebRTC. Dat is goed nieuws natuurlijk, want dat betekent dat het steeds eenvoudiger wordt om vanuit elke browser deel te nemen aan een webinar. En wellicht in de toekomst wel een webinar organiseren vanuit een andere browser dan Google Chrome. Goed teken dat alle partijen bezig zijn met WebRTC om dit de standaard te maken voor online communicatie direct tussen browsers.

 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!