Webinars en de kracht van emotie in het verkoopproces

Door Jaimy - 13 December 2018

Koude leads benaderen blijft lastig. Zeker omdat jij ook niet altijd zeker bent over het feit of zij wel op jou zitten te wachten. Zij raken bijvoorbeeld geïrriteerd wanneer ze op een drukke dag een telefoontje moeten beantwoorden van een persoon die ze niet kennen. Er is dus niet altijd tijd voor een uitgebreid gesprek waarin jij jouw doel en aanbieding kan voorleggen. Ook voor jou als verkoper vergt het grote inspanning om een connectie tot stand te brengen met een persoon die je niet kent. En dat alleen met behulp van je stem.

Maar hoe zorgen we er nu voor dat dit jou wel gaat lukken? Waarom zou je die ouderwetse methode niet eens aan de kant leggen voor iets nieuws? Een tool waarmee je vanaf het allereerste moment al emoties kunt aanwakkeren? Juist, webinars!

 

Prospects ontmoeten jou LIVE

Het is vaak lastig om echt een connectie te creëren via een telefonisch gesprek. Het grootste nadeel is dat je elkaar niet kunt zien. Hierdoor kan je het gevoel krijgen dat je niet echt met een persoon praat. Daardoor is het telefoongesprek ook veel eenvoudiger te beëindigen. Nog voor jij hebt kunnen uitleggen wat je doet en hen aanbiedt.

Met webinars geef jij jouw publiek de gelegenheid om jou in realtime te ontmoeten en tegelijkertijd een relatie op te bouwen. De aanwezigen kunnen jou zien, je gezichtsuitdrukkingen observeren en jouw lichaamstaal lezen. Dit maakt dat je boodschap veel emotioneler overgebracht wordt dan via de telefoon.
 

Bied waarde aan voordat je begint met verkopen

Tijdens de eerste ontmoeting met jou als verkoper, wilt niemand het gevoel hebben dat er een commerciële gedachte achter zit. Dus, voordat je daadwerkelijk je product of dienst gaat verkopen, bied je ze eerst iets gratis aan. Bijvoorbeeld een PDF met een stappenplan wat zij kunnen gebruiken.

Je kunt educatieve webinars aanbieden met een reeks onderwerpen die je behandelt welke te maken hebben met jouw aanbod. Vertel aan je publiek hoe het product de problemen oplost van gebruikers en bespreek interessante casestudy’s. Je prospects zullen waarderen dat je bereid bent om jouw kennis met hun te delen zonder daar direct iets voor terug te willen. Het resultaat is dat het voor de prospects gemakkelijker wordt om te bonden met jouw merk. Hierdoor worden ze klaargestoomd om in de toekomst een aankoop bij jou te doen.
 

Verbaas je prospects met je presentatie

Echt creatief kun je niet zijn aan de telefoon. Dus verbeter je verkoopbericht met een geweldige optie die WebinarGeek biedt. Het toevoegen van een presentatie en/of video, en die presenteren tijdens het LIVE webinar!

Een presentatie of videoboodschap is licht verteerbaar omdat het ons primaire zintuig aanspreek, het zicht. Het is dus een feit dat mensen eerder en gemakkelijker iets onthouden wanneer zij het gezien hebben.
 

Laat je prospects voelen dat zij iets exclusiefs in handen hebben

Iedereen kan een telefoontje krijgen van een verkoper, toch? Maar niet iedereen kan deelnemen aan een exclusief live event als een webinar!

Met webinars kun jij jouw prospects speciaal laten voelen. Door hun bijvoorbeeld een individuele en exclusieve uitnodiging te sturen. Maar houd ook contact nadat het webinar voorbij is om extra waardevolle inhoud te verzamelen. Daarna kan jij als opvolging van het webinar de prospects een speciale aanbieding geven.
 

Laat prospects hun gedachten delen en twijfels wegnemen

Met webinars kun je in twee richtingen communiceren. Je kunt LIVE-communiceren met jouw publiek dankzij de chatfunctie. In een Q&A-sessie kan je het publiek vragen laten stellen die jij kan beantwoorden. Zo voelen zij zich gehoord en begrepen.

De prospects zullen zich beloond voelen als jij hen de kans biedt om hun mening te geven over wat je zojuist hebt gepresenteerd. Durf hen ook te vragen of je de twijfels hebt weggenomen, of wat daarvoor nog meer nodig is. Moedig hen aan om jou te vertellen wat ze nog meer willen weten over jouw aanbod en laat hen merken dat hun inbreng zeer wordt gewaardeerd!
 

Conclusie

Hierover is geen twijfel mogelijk: Hoe meer emotie in je verkoopbericht, hoe meer je zult verkopen. Dus, in plaats van een nieuwe opdringerige oproep te doen, moet je een heel andere houding aannemen tegenover de communicatie met je prospects. Richt je in het eerste webinar dan ook niet direct op de verkoop, maar op het in contact komen met je prospects!

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!