Webinars gebruiken om betere instructievideo's te maken!

Door Jaimy - 1 February 2019

Het is populairder dan ooit, de ‘how-to’ video’s. Iedereen gaat massaal op zoek naar de video’s die hen vertellen hoe een product nu werkt, hoe je het gebruikt en misschien zelfs een review! Het is gemakkelijk te volgen, je wordt stap voor stap verteld voor welk probleem jij staat, hoe je hiermee moet omgaan en hoe dit wordt opgelost. Het is een eenvoudige manier om nieuwe dingen te leren en vaardigheden op te doen. Maar wist jij dat je met webinars nog veel betere en vooral boeiendere instructievideo’s kunt maken? Jij leest in deze blog waarom!
 

1. Je kunt LIVE-instructievideo’s maken

Op YouTube zijn een hoop instructie video’s te vinden, maar geen van hen kan live bekeken worden! Met webinars maak je het mogelijk om jouw publiek uit te nodigen en realtime zelfstudie te doen. Misschien denk je nu; dan kan ik het toch ook op Facebook doen? Dat zou kunnen, alleen niet iedereen maakt gebruik van sociale platform zoals Facebook. Dat is anders met webinars, jij kan iedereen uitnodigingen en het enige wat zij echt nodig hebben is internet!
 

2. Met webinars kan je meer dan alleen een video maken

Wanneer je een instructie geeft, wil je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kunnen uitleggen. Naast een camera is het daarom handig om meer hulpmiddelen tot je beschikking te hebben.

Webinars maken het mogelijk om een ook een presentatie te tonen, video toe te voegen en dus jouw audio- en videoboodschap te combineren met dia’s. Je kan ook je scherm delen met de kijkers, dan kunnen zij in realtime zien wat jij op jouw scherm uitvoert. Heel handig als je stapsgewijs iets moet uitleggen.

Mocht je uiteindelijk toch jouw instructievideo op jouw YouTube kanaal willen plaatsen, dan kan dat. Want wanneer jij het webinar start wordt automatisch een opname gemaakt. Dat is nuttig voor als je de content wilt verspreiden maar ook voor de personen die het webinar misschien later willen terug zien.
 

3. Je kan in realtime communiceren met interacteren met je publiek

Je kan natuurlijk je instructievideo plaatsen op YouTube, maar krijg je dan ook feedback van het publiek? Zij kunnen vragen stellen in de reacties maar die zijn niet realtime. Hierdoor moeten zij wachten op jouw antwoord.

Met een webinar is dit anders! Wanneer je een live webinar host ben jij voortdurend in contact met het publiek. Niet alleen kunnen zij jou zien en horen, je kunt ook een gesprek voeren via de chat. Dit kan zowel openbaar las privé. Een ideale feature om te gebruiken wanneer je een instructie geeft!
 

4. Contact met je kijker, ook na het webinar

Je leert iemand pas echt kennen als je weet wie de mensen nu echt zijn. Waarom zou je iemand beter willen leren kennen? Nou, zodat je ook zeker weet dat je een eerlijke instructie of review krijgt. Als je een video op YouTube post verlies je het rechtstreekse contact. Het is daardoor niet mogelijk op hen naar hun mening te vragen of extra bronnen te sturen.

Wanneer jij mensen uitnodigt voor het webinar, geven zij hun e-mailadres op voor de bevestiging, herinnering en de mail met de link naar het webinar. Van al die e-mailadressen kan jij een mailinglijst maken. Jij kunt hierdoor altijd jouw kijkers bereiken met bijvoorbeeld een replay, extra content, een bedankje of een uitnodiging voor het volgende webinar.
 

5. Directe feedback van jouw publiek

Met WebinarGeek is het mogelijk om verschillende interacties in te zetten tijdens en na het webinar. Je kan bijvoorbeeld polls of een evaluatie inzetten. Dat zijn geweldige manieren om achter de mening van je deelnemers te komen. Zo kan je bijvoorbeeld vragen over welk onderwerp zij een graag zien bij een volgend webinar.

Het is een handige feature waarmee je kunt achterhalen of ze hebben geleerd wat ze wilden leren en welke andere problemen ze zouden willen om je te helpen oplossen. Als je dit weet, kunt je jouw volgende instructie webinars nog beter aanpassen naar de behoeften van jouw publiek.
 

Conclusie

Maar waarom zijn die instructie video’s nu zo populair? Heel simpel, omdat ze op een eenvoudige en begrijpelijke manier problemen oplossen of producten uitleggen. Als jij een stap verder wilt gaan en de instructie echt aantrekkelijk wilt maken dan kan je eens overwegen om webinars hiervoor in te zetten. Je kan er later altijd alsnog voor kiezen om de video op YouTube te zetten. Het overwegen waard toch?

Probeer nu WebinarGeek 14 dagen GRATIS en ontdekt zelf de kracht van het webinar!

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!