Webinars gebruiken voor effectieve kennisuitwisseling

Door Jaimy - 2 November 2018

Voor elk bedrijf is het belangrijk om de doelgroep te bereiken en merkbekendheid op te bouwen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld kennis te delen. Als je kennis deelt die relevant is voor jouw doelgroep, krijg je de gelegenheid om jouw expertimago te verbeteren. Jouw prospects en klanten zullen waarderen dat jij hen helpt problemen op te lossen en zullen daardoor geïnteresseerd zijn in jouw webinar.

Wat voor soort kennis kan je delen?

Je kunt alle kennis delen die gerelateerd is aan de branche waarop jij je richt, jouw expertise en de problemen van jouw publiek die moeten worden aangepakt.

Wij van WebinarGeek zijn echte experts op het gebied van webinars en willen ervoor zorgen dat onze gebruikers ook succesvol worden met het hosten van webinars. Wij willen onze gebruikers daarom kunnen leren hoe ze van WebinarGeek gebruik kunnen maken op zowel technisch/gebruik- als marketinggebied. Daarom bieden wij onze gebruikers regelmatig een gratis webinar waarin ze leren hoe zij bijvoorbeeld in 5 stappen hun webinars kunnen opzetten. Maar ook over nieuwe features en het gebruik ervan. Velen van deze webinars worden gehost door onze eigen experts en zo nu en dan vragen we iemand uit de branche om samen met ons een webinar te hosten!

Maar nu is natuurlijk de vraag: Met welke hulpmiddelen kan jij kennis effectief delen?
 

1. Co-hosten met een co-presentator

De naam zegt het al, je kunt met twee presentatoren een webinar hosten. Je kunt zo een gastspreker uitnodigen of een collega van een andere locatie laten ondersteunen tijdens het webinar. Het unieke van deze feature is dat de sprekers niet op dezelfde locatie aanwezig hoeven te zijn om samen het webinar te hosten.

En twee weten meer dan één! Daarnaast helpt een co-presentator je verhaal krachtiger te maken en je boodschap over te brengen.
 

2. Deel je scherm met jouw publiek

Vertellen, over bijvoorbeeld een bepaald stappenplan, of laten zien, kun je inderdaad.. beter laten zien! Als je jouw publiek stap voor stap mee kan nemen in wat je doet, zullen zij de informatie veel beter begrijpen. Het is tenslotte veel gemakkelijker als het publiek jouw computerscherm kan zien en kan meekijken met jou.

Dat kan! Deel jouw scherm met scherm delen! Hiermee schakel je snel een eenvoudig over van jou naar het scherm en terug. Hiermee kan het publiek live meekijken met wat jij uitvoert op de computer! Een top manier om jouw kennis te delen.
 

3. Beantwoord chatvragen openbaar

Een simpele vraag kan ervoor zorgen dat een gesprek op gang komt. Vraag bijvoorbeeld eens: "Heb je nog vragen over wat ik zojuist heb besproken?" En dan niet aan het einde van het webinar maar gewoon tijdens het webinar.

Met de chatfunctie kunnen deelnemers je in realtime vragen stellen. Je kunt ze onmiddellijk terugschrijven in het chatvenster of hun vragen beantwoorden voor de camera. Via deze manier van vragen beantwoorden krijgt het publiek alle informatie mee.
 

4. Zet polls, enquêtes en informatieboxen in

Als je een webinar host wil je natuurlijk altijd weten of jouw inspanning ook daadwerkelijk resultaat oplevert. Wanneer je kennis deelt via webinars, kun je bijvoorbeeld polls en enquêtes gebruiken om te achterhalen of jouw publiek jouw informatie heeft begrepen. Maar je kan het ook gebruiken om erachter te komen wat het publiek een prettige manier vindt om informatie te ontvangen.

Met het inzetten van verschillende interacties kan jij er voor zorgen dat al jouw kennis op de beste en juiste manier overgebracht wordt op jouw publiek!
 

5. Deel je kennis!

Sharing is caring! Door de kennis die je hebt te delen, laat je je publiek weten dat je om hen geeft en dat je er bent om hun te helpen en verder te brengen. En 1 tool is toch wel de beste tool om je kennis over te brengen en te delen met jouw doelgroep: webinars!

Probeer WebinarGeek nu 14 dagen gratis en ontdek zelf de kracht van het webinar!

Let’s webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!