Webinars voor B2B-leadgeneratie

Door Jaimy - 28 September 2018

Het opzetten van webinars geen kunst meer. Maar wanneer is je webinar nu succesvol? Velen laten het succes van het webinar afhangen van de conversieratio van de deelnemers. Die deelnemers hebben ook wensen en behoeftes. Maar hoe zit dat met webinars die zorgen voor B2B-leadgeneratie? Nu, meer dan ooit, zijn webinars de tool om potentiële klanten aan te trekken en om B2B-leadgeneratie te optimaliseren.

Hieronder hebben wij een aantal tips beschreven om jouw webinars te optimaliseren voor een ideale B2B-leadgeneratie.

 

Identificeer je doelgroep

Het identificeren van je doelgroep is een must. Het identificeren van jouw doelgroep kan je doen door bijvoorbeeld een persona te maken. In dit persona beschrijf je de wensen en behoeftes passend bij de doelgroep. Je zou een persona kunnen opbouwen uit enquete resultaten, een onderzoek of bestaande klantgegevens. Hoe beter jij jouw doelgroep in kaart brengt, gerichter jij kan promoten en verkopen. Een kloppende perso gaat je helpen om de juiste content te maken die de doelgroep zal aanspreken.
 

Een co-presentator

Deel nieuwe informatie door bijvoorbeeld samen met een presentator of een expert uit een ander bedrijf een webinar te hosten. Dit zal je tegelijkertijd kennis laten maken met de partners van de co-presentator, hierdoor zullen nieuwe perspectieven ontstaan. Kies een partner met producten en diensten van goede kwaliteit die een goede combinatie zijn met die van jouw bedrijf. Door elkaar te versterken wordt het verhaal en de connectie compleet gemaakt. 
 

De registratiepagina

De registratiepagina is de plek waar bezoekers zich voor het webinar moeten inschrijven. Zorg ervoor dat je naast de namen en e-mailadressen eventueel andere relevante en nuttige informatie verzamelt. Een effectieve registratiepagina is er een die bezoekers laat weten waarom ze zich moeten aanmelden voor het webinar. Een aantal tips om jouw registratiepagina zo effectief mogelijk te maken:

 • Een goede paginatitel, dat is een titel die direct duidelijk maakt waar het webinar over gaat.
 • Een metabeschrijving om de SEO-ranking en de klikfrequentie te verbeteren.
 • Een biografie over de sprekers.
 • Doorlinken naar de sociale media pagina's.
   

Promoten van het webinar

Er zijn velen mogelijke manieren om het webinar te promoten. Zorg dat je een kanaal gebruikt welke aansluit op jouw doelgroep. Een aantal voorbeelden waar jij het webinar zou kunnen promoten:

 • Facebook, een post en/of een advertentie.
 • Google advertenties.
 • Een e-mail opstellen.
 • Blog berichten.
 • Sociale media zoals, Twitter en Instagram.

De belangrijkste tip die hierbij hoort is, dat je moet proberen de lezer van jouw promotie enthousiast te maken om ook andere uit te nodigen. Zo verbreed je automatisch je doelgroep en bereik je velen andere voor B2B-leadgeneratie.
 

Type webinar

Kies ook weer het type webinar passend op jouw doelgroep. Dat kan zijn een masterclass, demo, online workshop of een Q&A ga zo maar door. Wat belangrijk is dat het webinar een waarde moet kunnen bieden die het probleem van het publiek kan oplossen. Mochten er nieuwe prospects aanwezig zijn begin dan eerst met een persoonlijk verhaal, het verhaal van jouw bedrijf. Neem de tijd, welk type webinar je ook geeft, om een band op te bouwen met het publiek. Probeer het publiek in te laten zien waarom jouw product of dienst hun gaat helpen.
 

Na het webinar

Even belangrijk maar vaak vergeten, de opvolging na het webinar. Zorg dat je in contact blijft met je leads. Door de informatie die jij van hun hebt gekregen tijdens het webinar moet jij in staat zijn om het gesprek gaande te houden. Het is niet de bedoeling dat jij hun na het webinar niet meer terug ziet. Maak gebruik van een mooie aanbieding waarmee je de potentiële klanten binnenhaalt.


Let's webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!