Zo gebruik je een blog om jouw webinarpubliek te vergroten!

Door Jaimy - 11 May 2018

Een van de grootste angsten voor iedereen die gebruik gaat maken van webinars, is de angst dat niemand zich zal registreren of zal op komen dagen voor het webinar. Misschien maak je al gebruik van webinars om jouw product te promoten, maar wil je het webinarpubliek laten groeien. De kans is groot dat je al een krachtige tool gebruikt, die kan helpen om je webinarpubliek een boost te geven. De tool is jouw blog!

Natuurlijk, het opbouwen van een webinarpubliek gebeurt niet van de ene dag op de andere. Als je echter al een blog hebt, kun je dat als een geweldig hulpmiddel gebruiken om nieuwe en bestaande klanten naar je volgende webinar te leiden. Wij hebben vijf verschillende manieren op een rijtje gezet, hoe jij jouw blog kunt gebruiken om het webinarpubliek te laten groeien!

1. 
Blog over het komende webinar
Een van de meest voor de hand liggende manieren om het blog te gebruiken om deelname aan jouw webinar te stimuleren, is door voorafgaand aan het webinar, over het webnar te bloggen. Je kunt dit doen zodra je begint met het voorbereiden van de inhoud en visuals voor het webinar.

Sommige webinar-hosts gebruiken hun blogposts als kleine teasers voor wat registranten van het webinar mogen verwachten. Je zou kunnen vertellen wat het ‘probleem’ is waarover je blog gaat en dat deelname kan helpen bij het oplossen van dit probleem.

2. Blog met en over jouw Co-presentator
Je kunt een informatieve post schrijven over je gastspreker/Co-presentator. In de post kun je zijn / haar referenties schetsen, de onderwerpen die ze behandelen en de ervaring die ze naar het webinar zullen brengen. Alleen al het feit dat je een brancheautoriteit op jouw webinar zult hebben, is soms voldoende om de aanwezigheid op uw evenement te vergroten.

Je kunt jouw gastspreker ook vragen om zijn blog te gebruiken om jouw webinar te promoten. Op deze manier bent je in staat om een ​​volledig nieuw publiek te bereiken dat zonder de gastspreker/Co-presentator niet mogelijk was geweest.

3. Blog over je vorige webinars
Een manier om jouw blog te gebruiken om het webinarpubliek te laten groeien, is door eerdere webinar onderwerpen voor het blog te gebruiken. Een groot voordeel hiervan is dat je al veel content hebt die je kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld enkele dia's gebruiken voor visueel materiaal.

Net zoals bij het schrijven van blogposts vóór het webinar, zou je niet te veel informatie in je blogpost moeten weggeven. Je moet inhoud schrijven, die interessant genoeg is dat de lezer doorklikt naar je nieuwe webinars.

4. Geef bloglezers een speciale aanbieding
Geef je bloglezer iets extra’s! Je kan een speciale aanbieding maken voor de gene die zich via jouw blog hebben geregistreerd voor het webinar. Of als de bloglezer een connectie uitnodigt om ook deel te nemen aan het webinar.

5. Gebruik korte video’s voor het blog
Je kunt ook korte fragmenten uit vorige webinars gebruiken voor je blog. Dit kan een effectieve manier zijn om toekomstige webinars te stimuleren, omdat jouw lezers, fragmenten kunnen zien van het gebruik van bijvoorbeeld producten die je aanbiedt. Deze korte educatieve video's kunnen interesse opwekken voor toekomstige webinars die jij gaat houden.

Let’s blo.. webinar!
 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!