Zo overwin jij de 5 grootste webinar angsten!

Door Jaimy - 26 April 2018

Het geven van een webinar, en zeker je eerste, kan een beetje beangstigend zijn. Dat is vooral omdat met het webinar het vermogen om reacties en emoties te lezen bij het publiek, wordt beperkt. Het is voor een ieder even spannend om voor die lens te gaan staan en daadwerkelijk het webinar te geven. Maar dit moet je niet weerhouden om alle positieve kanten van het webinar te ervaren! Daarom hebben wij voor jou de 5 grootste webinar angsten beschreven.. en nog belangrijker, hoe jij deze gaat overwinnen!

Angst 1. Content

Het maken of bedenken van content. De angst om met een leeg vel papier te blijven zitten of eindeloos naar je computerscherm blijven staren. Je bent je namelijk aan het denken of wat je wilt gaan vertellen niet raar of belachelijk gemaakt kan worden.
 

Deel jouw kennis.


Jij bent degene die het webinar houdt. Daarom kan jij ervan overtuigd zijn dat je weet wat je zegt en doet. Jouw inhoud hoeft niet ge-wel-dig te zijn, zolang het maar informatief en nuttig is. Zorg ervoor dat je voorafgaand aan het webinar duidelijk gecommuniceerd hebt wat de kijker kan verwachten. Maak kenbaar wat je het publiek wilt meegeven, als zij zich hierin herkennen, is je boodschap altijd goed!

Angst 2. Vergelijking
Over heel de wereld worden webinars gegeven, ook door grote bedrijven. Maar wat als jouw webinars er in vergelijking met de grote bedrijven er onprofessioneel uitziet?! Zijn hun webinars, producten en diensten niet veel beter?
 

Jij bent de expert!


Jij gelooft in jouw verhaal, jouw webinar. Je hebt dit tenslotte helemaal zelf in elkaar gezet! Als jij gelooft in jouw eigen filosofie of product, dan is dat genoeg reden om dit te delen met jouw publiek. Ongeacht hoe veel andere bedrijven hetzelfde type product of service aanbieden. Jij bent uniek.

Angst 3. (Te) Weinig publiek
Zullen er wel genoeg mensen geïnteresseerd zijn in jouw webinar? Om de tijd en moeite te nemen om jouw webinar te bekijken? En wat als jij maar 2 kijkers hebt?!

Onthoud.. kwaliteit over kwantiteit!

Het aantal kijkers is minder belangrijk dan de bereidheid van de kijkers om jouw product of dienst af te nemen. Het is veel eenvoudiger om minder kijkers om met elkaar te communiceren en een positieve lading te creëren voor het webinar.

Angst 4. Dichtslaan
Van alle angst sla je dicht. Je weet niet meer wat je moet zeggen en je staat met je mond vol tanden. Wat nu?
 

Oefenen, oefenen, oefenen..


Test je webinar! Door voorafgaand aan het webinar even alles door te lopen voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Mocht je even niet meer weten wat je wilde zeggen, geen probleem! Zorg dat je ergens dichtbij je een aantal steekwoorden op papier hebt, die je helpen richting te geven.

Angst 5. Negatieve reacties
Wat als jouw publiek het webinar helemaal niets vond. Misschien gaan ze dat wel online zichtbaar maken? Of registreren zij zich wel nooit meer voor een van jouw webinars!

Bedankt voor je feedback!


Raak niet gelijk helemaal van slag als iemand iets negatiefs over jouw webinar te zeggen heeft. Zie het als iets positiefs: feedback! Reageer ook gewoon op die feedback. Bedank de persoon, los van de inhoud, voor het geven van de feedback en de kans om dit te kunnen herstellen. Nodig die persoon ook weer van harte uit om bij het volgende webinar aanwezig te zijn. Je kan altijd leren van feedback. Zo worden je webinars alleen maar beter en beter!

Let's webinar!

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!