Zo win jij het vertrouwen van jouw publiek!

Door Jaimy - 1 May 2018

Fascinerende dia's, krachtige levering, vertrouwen en een goede stem zijn essentieel om een ​​moordende presentatie te geven. Er is echter meer dan dat nodig om een ​​effectieve presentator te zijn. Van nature zullen we eerder iets of iemand vertrouwen die we aardig vinden. Alleen door ervoor te zorgen dat jouw publiek jou leuk vindt als een persoon, kunt je hun geloof en loyaliteit veilig stellen in het product, dienst of boodschap. Als je echt contact wilt maken met je publiek, werk dan aan het verbeteren van deze acht eigenschappen die presentatoren sympathiek maken!

Tip 1. Wees een goede luisteraar

Iedereen kan praten, maar het kost moeite en intentie om een ​​goede luisteraar te zijn. Sprekers zijn alert op wat hun publiek te zeggen heeft, waardoor ze beter in staat zijn om hen de informatie te geven die ze willen en zo hun aandacht te krijgen. Door jouw publiek te laten weten dat je ze hebt gehoord of hun vraag hebt gelezen, wordt ook sociale intelligentie getoond. Luister en lees wat ze te zeggen hebben vóór, tijdens en na het webinar.

Tip 2. Geef respons
Hoe je reageert en interactie hebt met je publiek tijdens het webinar, is een belangrijk punt als opvolging van luisteren. Door te reageren op vragen en opmerkingen van het publiek, laat je zien dat jij hun inbreng waardeert. Je bouwt een sterkere relatie op met je publiek en zorgt ervoor dat ze zich op hun gemak voelen.

Tip 3. Vertel verhalen
Verhalen zijn niet alleen een manier om het publiek aan je boodschap te binden, het is ook een manier om echt contact te maken met jouw publiek. Als je iets over jezelf of iets vertelt waar je om geeft, wordt je opengesteld voor het publiek en kunnen ze iets vinden waar zij zich in dat verhaal mee bezig houden. Iedereen houdt van een goed verhaal!

Tip 4. Wees authentiek
Kant en klare speeches en gepland acteren zijn geen vervanging voor je authentieke zelf. De meest effectieve presentatoren hebben ook de meeste integriteit. Nederig en openhartig zijn tijdens je webinar, laat zien dat je een echt mens bent die niets te verbergen heeft.

Tip 5. Wees eerlijk
Er zijn altijd mensen die gebruik maken van duistere verkooptactieken en overdreven beloftes. Sommige komen er nog steeds mee weg, maar uiteindelijk vallen ook die mensen door de mand. Oneerlijk zaken doen is voor niemand positief. Wees open en eerlijk tegenover je publiek, ze zullen je voldoende vertrouwen om met je samen te werken of je product te kopen.

Tip 6. Toon passie
Als je achter jouw product of dienst staat en hier echt in geloofd, straal je dat uit. Dit soort passie kan besmettelijk zijn. Toon enthousiasme voor jouw product of dienst en laat zien dat jij erin geloofd. Veel mensen in het publiek zullen het ook gaan voelen.

Tip 7. Maak het niet ingewikkeld
Wanneer mensen naar het webinar kijken, zijn ze op zoek naar oplossingen voor hun vraag of probleem. Ze hebben ook een beperkte tijd om hun aandacht vast te houden. Lever de inhoud van jouw presentatie op de eenvoudigste, meest transparante manier. Het gebruiken van moeilijk taalgebruik of ingewikkelde onderwerpen zal ertoe kunnen leiden dat jouw publiek niet begrijpt waar jouw boodschap over gaat.

Tip 8. Wees dankbaar
Dank altijd het publiek voor hun opmerkingen en voor hun tijd. Dankbaarheid zorgt ervoor dat je publiek bij jouw volgende webinar zal terugkeren.

Let's webinar!
 

Jaimy

Jaimy

Jaimy verdiept zich graag in de wereld van de Online Marketing, het online zichtbaar zijn en ervoor zorgen dat informatie op de juiste plek terecht komt, zijn haar dagelijkse bezigheden!