Automated webinar aanmaken


Met WebinarGeek is het mogelijk om geautomatiseerd webinars uit te zenden. Een automated webinar is een vooraf opgenomen webinar die wordt uitgezonden alsof deze live is. Ja je leest het goed, alsof het live is.

Deelnemers ervaren dus een live webinar, terwijl zij naar een opname kijken. Jij als presentator kunt dus relaxed achterover hangen tijdens de uitzending. Wel is het mogelijk om via de chat direct vragen van kijkers te beantwoorden.

Er zijn twee opties om een automated webinar aan te maken, hieronder vind je welke.


Live webinar naar automated webinar creëren

Als je gebruik wilt maken van een live webinar opname in WebinarGeek kan je deze gemakkelijk "Creëren" als automated webinar.

Klik op je live webinar, vervolgens op "Opties" > "Creëer automated webinar" bij de uitzending die je als automated webinar wilt creëren.

Er wordt een nieuw webinar aangemaakt, de video, registratiepagina, interacties, presentatie en video injecties worden overgenomen. Wat je alleen nog moet doen in de datum en tijd instellen.

De interacties en de dia's die je hebt gebruikt tijdens je live webinar worden bij je automated webinar op hetzelfde moment gestart. Je kan de tijden van de interacties wijzigen, en nog nieuwe interacties inplannen.


Nieuw webinar aanmaken en een opname selecteren/toevoegen

Klik in het hoofdmenu op "+ Nieuw webinar" om een nieuw webinar aan te maken. Selecteer automated webinar, geef je webinar een titel maak een  uitzendschema en maak het webinar aan.

Nadat je het webinar hebt aangemaakt (door op "Webinar aanmaken" te klikken) kom je in de volgende stap terrecht van de webinar wizard. 

 

Externe video gebruiken

Klik boven in de webinar wizard op "Webinar", bij "Webinar video" kan je de webinar opname toevoegen, dit kan een YouTube, Vimeo URL zijn of elke andere link zolang dit maar een MP4 bestand is (bij voorkeur met x264 video en AAC audio). 

Plak je URL bij "Webinar video" en klik op "Opslaan". Klik hier voor meer informatie over het gebruik van externe video's.

Let op! Test altijd de opname door na het publiceren op "Test het webinar" te klikken in het webinar dashboard.

 

Live webinar opname gebruiken

Je kan er ook nog voor kiezen om een live webinar opname te gebruiken. Klik boven in de webinar wizard op "Webinar". Selecteer een live webinar bij "Gebruik live opname" en klik op opslaan.

Hier worden de interacties en presentatie die je bij het live webinar hebt gebruikt net als bij het creëren van een automated webinar overgenomen.

Let op! Test altijd de opname door na het publiceren op "Test het webinar" te klikken in het webinar dashboard.


Nog hulp nodig?

Neem gerust contact op, we helpen je graag.

Chat met ons