Documentatie Automated webinars Automated webinars overzicht

Automated webinars overzicht

Met WebinarGeek is het mogelijk om geautomatiseerd webinars uit te zenden. Deze webinars plan je in, nodig je kijkers voor uit en maak je een video/presentatie voor. Het enige verschil is: wat we uitzenden is reeds opgenomen. Voor de kijkers voelt het echter en wordt het uitgezonden alsof het een live uitzending betreft. Dus eigenlijk zijn automated webinars hetzelfde als live webinars, alleen dan helemaal stressvrij! En het mooie met WebinarGeek is dat je ook nog eens een automatisch uitzendschema kunt laten lopen. Je kunt tijdens het 'live' webinar ook zelf inloggen om bijvoorbeeld wel de chat te modereren, zodat dat gedeelte wel echt live is. In dit artikel leggen we je uit hoe alles werkt ten opzichte van een live webinar.


Een uitzendschema instellen

De eerste stap is om een webinar aan te maken en hierbij te kiezen voor de optie "Automated webinar". Vervolgens vul je een titel in en kun je beginnen om het uitzendschema te maken. Het uitzendschema is een combinatie van individuele en terugkerende uitzendingen. Je kunt dus bijvoorbeeld een uitzending plannen specifiek op dinsdag om 18:30, en daarnaast zorgen dat er elke vrijdag vast om 20:00 een uitzending is. Wil je een eenmalige uitzending kies je voor "op", en anders op "elke":

Kies je voor "elke" kun je kiezen voor een specifieke dag, of elke dag. Je kunt ook kiezen voor een schema van bijvoorbeeld elke maandag en elke vrijdag, hiervoor kun je gewoon een nieuwe terugkerende uitzending toevoegen:

Bij een terugkerend uitzendschema wil je natuurlijk niet hebben dat je kijkers bij registratie hoeven te kiezen uit honderden mogelijkheden. Hiervoor limiteren we het aantal uitzendingen dat in beeld is op de registratiepagina. Dit kies je bij de volgende stap:

Om het zo 'echt' mogelijk te maken kun je bij de volgende optie enkele data uitsluiten in je uitzendschema. Je kunt hierbij feestdagen toevoegen maar bijvoorbeeld ook dagen waarop er bijvoorbeeld geen moderator beschikbaar is voor de chat.

Na het aanmaken van je uitzendschema worden er automatisch uitzendingen ingepland die overeenkomen met je schema, je kunt hierin altijd achteraf nog individuele uitzendingen verwijderen of het schema aanpassen.


Een opname maken of invoeren

Nadat je je registratiepagina hebt opgemaakt en ingericht kom je bij de "Webinar" optie tijdens het aanmaken van je webinar. Hier kun je je opname selecteren. Dit kun je uiteraard ook achteraf nog doen, zodat je nu alvast registraties kunt verwelkomen en ergens voordat je webinar daadwerkelijk plaatsvindt kun je dan ervoor zorgen dat je opname gekoppeld is. Qua opname zijn er de volgende mogelijkheden:

  • Je hebt een bestaande video die je wilt gebruiken, deze kun je invoeren als zijnde een YouTube link, een link naar Vimeo of elke andere link zolang dit maar een MP4 bestand is (bij voorkeur met x264 video en AAC audio).
  • Je hebt een opname van een live webinar, deze kun je dan selecteren om te gebruiken. Heb je slides e.d. gebruikt worden deze netjes overgenomen.
  • Je hebt nog geen opname. In dat geval kun je een live webinar aanmaken en deze houden zonder kijkers, na afloop kun je dan deze opname gebruiken voor je automated webinar.

Interacties instellen

Bij het aanmaken van een interactie zoals een call to action kun je invoeren wanneer deze in beeld moet komen en voor hoelang:


Statistieken

Als je op "Statistieken" klikt in je webinar kun je hier de statistieken terugvinden van je automated webinar. Deze zijn vrijwel gelijk aan die van live webinars, met uitzondering van:

  • Statistieken van je terugkerende uitzendingen worden gegroepeerd weergegeven. Heb je ingesteld dat je elke dag om 10 uur een webinar hebt dan zie je hoeveel kijkers je in totaal voor al die terugkerende uitzendingen hebt gehad (zelfde qua registraties etc.).
  • Je kunt onder "Webinar" een export maken van de kijkers, hierbij kun je per kijker zien voor welke uitzending deze was geregistreerd. Zo kun je desgewenst wel een wat meer gedetailleerde rapportage maken op individueel uitzendniveau.