Chat instellen


Bij het aanmaken of bewerken van een live webinar kun je de chat instellingen aanpassen.

Klik op je webinar > "Webinar bewerken" > "Webinar" > “Webinar pagina”.

 

Openbare en privé chat

Klik op je webinar > "Webinar bewerken" > "Webinar" > “Webinar pagina”.

Je hebt de keuzes "openbaar" en "privé". Door op de switch te klikken kan je een optie inschakelen of uitschakelen. Tijdens het live webinar kan je de chat ook in- en uitschakelen. 

Openbare chat

In de openbare chat zijn alle berichten voor iedereen zichtbaar. Hier kunnen berichten worden geplaatst door alle deelnemers en iedereen kan op elkaar reageren.

Privé chat

Voor een één-op-één gesprek gebruik je de privé chat. Dit is een gesprek tussen de kijker en de presentator (of moderator). De inhoud is niet voor andere deelnemers zichtbaar.


Chatnaam

Het versturen van berichten in de chat gebeurt onder de noemer van een zogenaamde “chatnaam”. Zo is het direct duidelijk wie wat zegt. Standaard wordt je voor- en achternaam gebruikt. 

Dit kan je bewerken bij het wijzigen van de presentator. 


Avatar

Naast je naam kan je ook een foto van jezelf instellen om het nog persoonlijker te maken. Dit geldt voor iedereen in de chat, ook je kijkers kunnen dit dus instellen.

De foto die we voor de chat gebruiken heet een “avatar”. En deze kan je instellen via Gravatar. Gravatar staat voor Globally Recognized Avatar. Dit is een foto die je overal op het web gebruikt.

Als je geen avatar hebt ingesteld wordt deze gebaseerd op de initialen van je (chat)naam.

Het instellen van de avatar gaat via Gravatar.

Nadat je bent ingelogd in je Gravatar account kun je een avatar toevoegen. Klik hier voor meer informatie hoe je dit kan doen.

Nadat je een avatar hebt toegevoegd in je Gravatar account is dit zichtbaar in je WebinarGeek account. Klik rechtsboven op “Account” > “Mijn account” > “Persoonlijk” onder “MIJN ACCOUNT”.

Heb je nog geen Gravatar account? Klik dan hier om er een aan te maken.


Kleuren instellen

Om een duidelijk onderscheid te maken in de verschillende rollen tijdens een webinar kan je de kleuren van de chat instellen. Dit kun je doen bij het bewerken van je webinar pagina.

Klik op je webinar > "Webinar bewerken" > "Webinar" > “Webinar pagina” > "Webinar pagina bewerken".

Links kan je kleurcodes invullen of klik op de kleur om deze via de colorpicker in te stellen.


Nog hulp nodig?

Neem gerust contact op, we helpen je graag.

Chat met ons