Documentatie E-mails E-mail bewerken

E-mail bewerken

Klik in de webinar wizard op "E-mails".

Klik in het overzicht op de e-mail die wilt bewerken.

Links heb je een aantal velden die je kan wijzigen en rechts kan je naar de editor gaan om de inhoud van je e-mail te wijzigen.


E-mail velden

Dit zijn de velden die je kan wijzigen:

Naam voor intern gebruik

Hier staat een standaard naam in per e-mail die je aanmaakt, dit is de naam in voor intern gebruik, deze naam zie je terug in het overzicht van al je webinars.

Onderwerp

Hier staat een standaard onderwerp in per e-mail die je aanmaakt, dit is het onderwerp wat de ontvangers (inschrijvingen) krijgen te zien.

Afzender naam

Hier staat standaard je bedrijfsnaam, dit is de afzender wat de ontvangers (inschrijvingen) krijgen te zien.

Afzender e-mail

Hier staat standaard noreply@webinargeek.com ingesteld. Wil je e-mails versturen met je eigen e-mail adres? Klik hier voor meer informatie om je eigen e-mail adres te gebruiken.

Reply-to e-mail

Als je geen eigen e-mail adres instelt bij "Afzender e-mail" kan je bij "Reply-to e-mail" een e-mail adres invullen. Hier worden de mailtjes naar verstuurd wanneer de ontvangers (inschrijvingen) reageren op je mail.


De volgende velden zijn alleen bij een follow up, evaluatie herinnering en replay e-mail beschikbaar:

Doelgroep

Deze optie is beschikbaar bij een follow up en replay e-mail. Het staat standaard op "Alle inschrijvingen" ingesteld. Je kan er voor kiezen om je e-mail naar je "Kijkers", "Niet kijkers" of "Alle inschrijvingen" te versturen. Als je een evalutatieformulier geactiveerd hebt dat kan je ook "Kijkers die het evaluatieformulier niet hebben ingevuld" instellen.

Moment van versturen

Hier kan je het moment van versturen inplannen, typ een getal tussen de 1 en 335, dit is het aantal uur dat het mailtje voor of na de start van je webinar wordt verstuurd. Bij een herinneringsmail heb je ook de optie om het "0 uur voor start" in te plannen, dat betekent dat de herinneringsmail wordt verstuurd wanneer je webinar is gestart.


E-mail bewerken in editor

Klik op de oranje button "Bewerk e-mail" rechts in het beeldscherm om naar de editor te gaan.

De inhoud en uiterlijk kan je aanpassen naar je eigen huisstijl.


Test e-mail versturen

Wanneer je klaar bent met het bewerken van je e-mail kun je jezelf een test mail sturen. Dit doe je door linksboven op het envelop icoon te klikken, typ vervolgens de e-mail in waar je het naar wilt versturen en klik nogmaals op het envelop icoon.