Embed formulier

Het embed formulier maakt het mogelijk op de bezoekers van je website/blog in te laten schrijven zonder dat ze hiervoor je website/blog hoeven te verlaten.Het enige wat je hoeft te doen is een stukje HTML-code te kopiëren en plakken op je website/blog!


Embed aanmaken

Klik in de webinar wizard op "Registratie" > "Embed"

Klik op "Embed aanmaken" om in de editor te komen.

Formulier bewerken

Je kan de titel, subtitel, registratieknop en de kleuren wijzigen. Klik op de tekstbox om de titel of subtitel te wijzigen. Klik links naast de inhoud op "Kleuren" om de kleuren te wijzigen naar je eigen smaak/huisstijl. De uitzending is pas zichtbaar zodra het webinar is gepubliceerd.


Embed code op je eigen website plaatsen

Na het bewerken van je embed formulier krijg je van ons een stukje HTML- en Javascriptcode. Deze code kun je op je website/blog plaatsen. Je kunt deze plaatsen op de plek waar je het embed formulier wilt tonen. Houd er rekening mee dat het embed formulier minimaal 350 pixels in breedte nodig heeft.

Mocht je werken met een CMS-systeem of een blog zoals Wordpress, houdt er dan rekening mee dat je het stukje code in de "bron/source" van de pagina plaatst, dus niet gewoon als tekst. In sommige CMS systemen is het niet mogelijk om Javascript code te plaatsen, het kan zijn dat je hiermee hulp nodig hebt van je webbouwer.

Geavanceerde aanpassingen

Je kunt met CSS en Javascript eventueel nog wat meer aanpassingen doen aan het embed formulier zoals de positionering, afmetingen en opmaak. Het formulier bevindt zich in een div met de naam "geek-frame-holder".

Let wel dat de aanpassingen die je kunt doen beperkt zijn, mocht je de behoefte hebben om het hele registratieproces naar eigen wens in te richten en onder volledig eigen beheer te hebben, kun je gebruik maken van onze API. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Eigen URL voor bevestiging

Na dat mensen zich hebben ingeschreven via je embed formulier kan je ze door linken naar een URL. Klik onder de oranje button op het potloodje om een eigen URL in te stellen.

Plak vervolgens je URL en klik op opslaan. Je inschrijvingen komen nu op je ingestelde URL terecht.

Let op! 1,5 uur voor het webinar begint krijgen de inschrijvingen de countdown of kijkpagina te zien en worden dus niet doorgestuurd naar de ingestelde URL. Bij betaalde webinars wordt de WebinarGeek bevestigingspagina gebruikt i.v.m. de betaaloptie.