Embed formulier

Het embed formulier maakt het mogelijk om bezoekers van je website zich te laten inschrijven voor je webinars zonder dat ze hiervoor je website hoeven te verlaten. Het enige wat je hoeft te doen is een stukje HTML-code te kopiëren en plakken op je website! In dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt.


Formulier aanmaken

Het aanmaken van een embed formulier doe je tijdens het aanmaken of bewerken van je webinar. Klik op "Registratie" en kies voor "Embed" bij de opties die rechts verschijnen:

Vervolgens kun je je embed formulier aanmaken:


Aanpassen naar wens

Na het aanmaken van je embed formulier kun je deze naar wens aanpassen. Zo kun je de tekstkleur, achtergrondkleur en de bevestig-knop een eigen kleur geven om het in de stijl van je website aan te passen:


Plaatsen op je website

Na het bewerken van je embed formulier krijg je van ons een stukje HTML- en Javascriptcode. Deze code kun je op je website plaatsen. Je kunt deze plaatsen op de plek waar je het embed formulier wilt tonen. Houd er rekening mee dat het embed formulier minimaal 350 pixels in breedte nodig heeft.

Mocht je werken met een CMS-systeem of een blog zoals Wordpress, houdt er dan rekening mee dat je het stukje code in de "bron/source" van de pagina plaatst, dus niet gewoon als tekst. In sommige CMS systemen is het niet mogelijk om Javascript code te plaatsen, het kan zijn dat je hiermee hulp nodig hebt van je webbouwer.


Geavanceerde aanpassingen

Je kunt met CSS en Javascript eventueel nog wat meer aanpassingen doen aan het embed formulier zoals de positionering, afmetingen en opmaak. Het formulier bevindt zich in een div met de naam "geek-frame-holder". Let wel dat de aanpassingen die je kunt doen beperkt zijn, mocht je de behoefte hebben om het hele registratieproces naar eigen wens in te richten en onder volledig eigen beheer te hebben, kun je gebruik maken van onze API. Neem contact met ons op voor meer informatie.