Geavanceerde opties

Hier kun je het registratieproces verder naar je hand zetten.


Uitschakelen bevestigingsmail

Klik in de webinar wizard op "Registratie" > "Geavanceerde opties"

Zodra iemand zich inschrijft voor je webinar ontvangen zij automatisch de bevestigingsmail met de unieke kijk link.

Schakel de bevestigingsmail uit door een vinkje te geven bij Schakel bevestigingsmail uit”.

Na inschrijving wordt de automatische bevestigingsmail met de unieke kijk link niet verstuurd. De inschrijver kan deze unieke kijk link op de bevestigingspagina overnemen na inschrijving of jij moet de unieke kijkink op een andere manier delen. Bijvoorbeeld door deze op te nemen in een e-mail die je via jullie eigen e-mailprogramma verstuurt, je kan ook een herinneringsmail versturen die je in WebinarGeek inplant.


Unieke kijk link zelf delen

De unieke kijk link vind je na inschrijving bij de 'Statistieken' van je webinar. Klik op 'Registraties' > 'Alle inschrijvingen'. Hier kan je per inschrijving de unieke kijk link vinden door op 'Meer details' te klikken, bij 'Kijk URL' vind je de unieke kijk link van de inschrijver.

Wil je de unieke kijk link van alle inschrijvingen in een overzicht, exporteer dan alle registraties naar .CSV. In het .CSV bestand vind je onder 'Watch link' de unieke kijk link van de inschrijvingen.

Let op! Elke inschrijver heeft dus een unieke kijk link, er is geen publieke kijk link voor het live webinar.


Maximum aantal registraties instellen

Limiteer het aantal mogelijke inschrijvingen voor het webinar. Hiermee creëer je schaarste of hou je het overzichtelijk. De ingevoerde limiet geldt per uitzending van een webinar met meerdere uitzendingen.

Voer de maximum aantal registraties in en klik op “Update”.

Met de tag {{available_spots}} kun je in de tekst van je registratiepagina weergeven hoeveel plekken nog beschikbaar zijn voor het webinar. Bij een webinar met meerdere uitzendingen wordt het aantal beschikbare plekken van de eerstvolgende uitzending getoond.

Als het maximum aantal registraties is bereikt, krijgt iemand een melding dat het niet meer mogelijk is om in te schrijven voor die uitzending. Deze optie wordt alleen geactiveerd als het veld is ingevuld.


Maximum aantal kijkers instellen

Limiteer het aantal kijkers voor je webinar.

Voer de maximum aantal kijkers in en klik op “Update”.

De ingevoerde limiet geldt per uitzending. Nadat het maximaal aantal kijkers is bereikt tijdens de uitzending, wordt een melding getoond dat het webinar vol is aan mensen die proberen in te loggen. Deze optie wordt alleen geactiveerd als het veld is ingevuld.