Documentatie Content delen Presentatie delen

Presentatie delen


Presentatie maken

Voor het maken van je presentatie maak je gebruik van de bekende programma’s. Voor Windows gebruikers is dat in de regel PowerPoint en mensen die IOS gebruiken is dat Keynote.

Presentatie in breedbeeld opmaken

Belangrijk is dat je de presentatie opmaakt in breedbeeld, dat is de verhouding 16:9. Omdat de live uitzending in breedbeeld wordt uitgezonden, vullen de slides zo het hele beeld. Zorg dat je dit hebt ingesteld voordat je begint met het opmaken van je presentatie.

Breedbeeld in PowerPoint

1. Ga naar “Ontwerpen” en dan “Diagrootte”.

2. Selecteer "Breedbeeld (16:9)" als dat nog niet het geval is.

Breedbeeld in Keynote

1. Klik op "Document" in de rechter bovenhoek

2. Kies bij "Slide Size" voor "Widescreen (16:9), als dat nog niet het geval is.


Slides exporteren

Het is niet mogelijk om presentatie direct vanuit PowerPoint of keynote te presenteren tijdens het webinar. Het is nodig om de slides om te zetten naar losse afbeeldingen.


Slides exporteren uit PowerPoint
Slides exporteren uit Keynote

Slides exporteren uit PowerPoint

1. Open de presentatie en kies via "Bestand" voor "Opslaan als" > Selecteer de locatie waar de dia's opgeslagen moeten worden (uit het hoofdmenu boven in het scherm). Kies als naam van het bestand voor een naam zonder cijfers, dat maakt het voor ons mogelijk om de goede volgorde uit te lezen.

2. Klik vervolgens op het pijltje aan de rechterkant om het drop down menu te openen en kies voor “Portable Network Graphics-indeling (*.png)” en klik vervolgens op “Opslaan”.

3. Je krijgt dan de vraag “Welke dia’s wilt u exporteren?”. Kies voor “Alle dia’s en de losse afbeeldingen worden genummerd in een map geplaatst.


Slides exporteren uit Keynote

1. Open de presentatie en kies 'Archief' > 'Exporteer naar' > afbeeldingen (uit het Archief-menu boven in het scherm).

2. Kies de dia's die u wilt exporteren als afbeeldingen en selecteer een afbeeldingsstructuur voor uw dia's. Hoe hoger de kwaliteit van de afbeelding, des te groter het bestand.

3. Klik op 'Volgende' en typ een naam voor de presentatie. Kies als naam van de presentatie voor een naam zonder cijfers, dat maakt het voor ons mogelijk om de goede volgorde uit te lezen.

4. Klik op het venstermenu 'Waar' om aan te geven waar u de presentatie wilt bewaren. Kies een locatie en klik vervolgens op 'Exporteer'.


Slides uploaden

Om de slides tijdens het webinar te kunnen delen, moeten deze voor de live uitzending worden geüpload in WebinarGeek.

1. Klik op de stap "webinar" in de webinar wizard, tijdens het aanmaken van het webinar > en klik dan op de button “Upload presentatie”.

2. Ga naar de map waar je de losse afbeeldingen hebt opgeslagen > en gebruik CTRL+A (Windows) of CMND+A (iOS) om alle slides tegelijk te selecteren > klik vervolgens op “Openen” om het uploaden te starten.

Presentatie beheren

Na het uploaden van je slides kan je deze eenvoudig beheren. Pas de volgorde aan of voeg nieuwe slides toe.

Klik op de button "Presentatie beheren" in de webinar wizard bij stap "webinar" > in de pop-up die verschijnt kan je de presentatie vervolgens beheren.


Slides toevoegen
Slides verwijderen
Volgorde van de slides veranderen

Slides toevoegen

Klik op de button "Upload extra afbeeldingen" > en selecteer de afbeeldingen op je computer die je wilt toevoegen aan je presentatie. De toegevoegde slides worden acherteraan toegoevegd. Je kunt de volgorde van de slides eenvoudig aanpassen.

Slides verwijderen

Je kunt een enkele slide verwijderen of alle slides in één keer.

Eén slide verwijderen

Ga me je muis op de slide staan die je wilt verwijderen en klik vervolgens op het prullenbakje in de linker bovenhoek.

Alle slides verwijderen

Klik links boven op "Verwijder alles" om alle slides in één keer te verwijderen.

Volgorde van de slides veranderen

Selecteer de slide die je wilt verplaatsen en sleep deze naar de juiste plek.


Presentatie geven

Tijdens je webinar klik je rechts op het icoontje om je slides weer te geven. Kies de slide die je weer wilt geven en klik op "Start" om de presentatie in beeld te brengen. Tijdens je presentatie kun je andere slides selecteren met je muis of met je toetsenbord. Gebruik de linker- en rechterpijltjes toetsen om naar voorgaande of volgende slides te gaan. Als je je slides niet meer in beeld wenst klik je op "Stop".