Presentatie delen

Om de slides tijdens het webinar te kunnen delen, moeten deze voor de live uitzending worden geüpload in WebinarGeek.

Je kan de dia's van je presentatie in WebinarGeek uploaden zodat je deze gemakkelijk tijdens het live webinar kunt delen.

Klik in de webinar wizard op “Webinar” > “Webinar pagina”.

Om een presentatie te uploaden moet je hem eerst maken. Voor het maken van je presentatie kan je gebruik maken van de bekende programma's. Voor Windows gebruikers is dat in de regel PowerPoint en mensen die IOS gebruiken is dat Keynote.


Presentatie maken in Powerpoint

Belangrijk is dat je de presentatie opmaakt in breedbeeld, dat is de verhouding 16:9. Omdat de live uitzending in breedbeeld wordt uitgezonden, vullen de slides zo het hele beeld. Zorg dat je dit hebt ingesteld voordat je begint met het opmaken van je presentatie.

  1. Ga naar “Ontwerpen” en dan “Diagrootte”.
  2. Selecteer "Breedbeeld (16:9)" als dat nog niet het geval is.

Dit kan per versie afwijken, klik hier als je een andere versie dan Office 365 hebt of als je PowerPoint voor Mac hebt.

Slides exporteren uit PowerPoint

  1. Open PowerPoint klik op "Bestand" > "Opslaan als" > Selecteer de locatie waar de dia's opgeslagen moeten worden. Geef het bestand een naam zonder cijfers, dat maakt het voor ons mogelijk om de goede volgorde uit te lezen bij het uploaden.
  2. Klik vervolgens op het pijltje aan de rechterkant om het drop down menu te openen en kies voor "Portable Network Graphics-indeling (*.png)" en klik op "Opslaan".
  3. Je krijgt dan de vraag "Welke dia's wilt u exporteren?". Kies voor "Alle dia's", de dia's worden genummerd in een map geplaatst.

Klik hier voor slides exporteren uit PowerPoint voor Mac en sroll op de website door naar 'Uw dia's als afbeeldingen exporteren'.


Presentatie maken in Keynote

Belangrijk is dat je de presentatie opmaakt in breedbeeld, dat is de verhouding 16:9. Omdat de live uitzending in breedbeeld wordt uitgezonden, vullen de slides zo het hele beeld. Zorg dat je dit hebt ingesteld voordat je begint met het opmaken van je presentatie.

1. Klik op "Document" in de rechter bovenhoek.

2. Kies bij "Diaformaat" voor "16:9", als dat nog niet het geval is.

Slides exporteren uit Keynote

Open de presentatie en kies "Archief" > "Exporteer naar" > afbeeldingen (uit het Archief-menu boven in het scherm).

Klik hier voor de handleiding om een keynote-presentatie te exporteren naar afbeeldingen.

Let op! Kies als naam van de presentatie voor een naam zonder cijfers, dat maakt het voor ons mogelijk om de goede volgorde uit te lezen.


Slides uploaden

Klik op "Upload presentatie" in de webinar wizard bij "Webinar" > "Webinar pagina".

Ga naar de map waar je de losse afbeeldingen hebt opgeslagen. Klik op CTRL + A (Windows) of CMND + A (iOS) om alle slides tegelijk te selecteren en klik op "Openen" om de slides te uploaden.

Zorg ervoor dat er geen cijfers staan in de mapnaam van je presentatie, dan is het voor ons mogelijk om de goede volgorde uit te lezen van de presentatie.

Na het uploaden kan je de side by side presenteren optie aanzetten. Klik hier voor meer informatie over het side by side presenteren.


Volgorde slides aanpassen

Klik op de button "Presentatie beheren" er verschijnt een pop-up met je presentatie. Klik op de dia die je wilt verplaatsen, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de dia naar de juiste plek.


Slides verwijderen

Je kunt een enkele slide verwijderen of alle slides in één keer.

Eén slide verwijderen

Ga met je muis op de slide staan die je wilt verwijderen en klik vervolgens op het prullenbakje in de linker bovenhoek.

Alle slides verwijderen

Klik links boven op "Verwijder alles" om alle slides in één keer te verwijderen.