Registratiepagina

De eerste stap in het registratieproces is de registratiepagina. Hier kom je automatisch terecht na het aanmaken van een nieuw webinar.


Registratiepagina bewerken

Klik op je webinar > "Webinar bewerken" > "Registratie" > "Registratiepagina".

Klik op de oranje button "Registratiepagina bewerken" om naar de page editor te gaan. Dit is een belangrijke stap op de registratiepagina bepalen mensen of ze zich wel of niet gaan inschrijven.

Je kan de registratiepagina geheel naar je eigen huisstijl opmaken. Maak een pakkende titel, geef een omschrijving, voeg een biografie toe van de presentator inclusief foto en plaats eventueel een welkoms video.

Bekijk hier onze Academy video hoe je een succesvolle registratiepagina maakt.


Link naar registratiepagina bewerken

Het systeem genereert automatisch een link voor de registratiepagina op basis van de titel van het webinar. Het is mogelijk om deze handmatig aan te passen.

Klik op je webinar > "Webinar bewerken" > "Registratie" > "Registratiepagina".

Klik op het potloodje naast de link en klik op "OK".

Je kunt het gedeelte na: https://subdomein.webinargeek.com/[...] komt wijzigen. Klik vervolgens op "Opslaan" of "Annuleer".

Let op! De oude link is na aanpassing niet meer actief.

Klik op "Opslaan" om je registratiepagina link op te slaan. De link naar de registratiepagina is pas actief nadat jij je webinar hebt gepubliceerd.


Aangepaste registratielinks

Als je je webinar op verschillende kanalen gaat promoten, wil je natuurlijk weten wie er via welk kanaal heeft ingeschreven. Via de aangepaste registratielinks kan je meten waar de registraties vandaan komen.

Maak een aangepaste registratielink aan door op ‘Inschakelen’ te klikken. Typ een naam voor je link, bijv. facebook, linkedin, zomer-campagne en klik op ‘Genereren’.

Er is wordt een nieuw registratielink aangemaakt, deze kan je kopiëren en via het juiste kanaal promoten.

Klik op ‘Voeg aangepaste link toe’ om er nog een aan te maken.

In de 'Statistieken' van je webinar kan je bij de inschrijvingen terug vinden per inschrijving via welke link ze zich hebben ingeschreven. Hier vind je er meer informatie over.

Ook bevat het .csv bestand een extra kolom: 'Custom registration link'.